riosEl Partit Socialdemòcrata ha alertat aquest dimarts de la preocupació pels casos creixents de maltractament animal que s’han conegut les darreres setmanes. Des de la formació s’ha posat en relleu de la importància de prendre mesures per evitar que aquestes situacions no vagin a més i això passaria per endurir les sancions i penes previstes a la legislació vigent per aquestes conductes. Entre elles, s’hauria d’incloure la possibilitat de penes de presó per als casos de major gravetat.

Així ho ha explicat el primer secretari de la formació, David Rios, que ha recordat els exemples viscuts els darrers dies, com ara la mort d’un gos que estava tancat dins d’un cotxe a Canillo o com un altre va ser llençat des d’una finestra. Per al PS fets com aquests “no són tolerables” i menys en un país com Andorra. “Ens preocupen els casos greus que s’han donat. Aquest tipus d’actuació necessiten un càstig més dur que l’actual”, ha destacat.

Des de la formació, s’ha recordat que ja en el programa electoral que la coalició Junts, integrada a més a més dels socialdemòcrates pels Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents, un dels punts establia que es tipificaria com a delicte el maltractament greu dels animals, posició que no només es manté sinó que, en vista dels esdeveniments recents i de l’increment de denúncies per aquest tipus de casos registrat a Govern, es considera urgent. Rios ha argumentat que les sancions actualment previstes a la legislació andorrana –la Llei de tinença estableix multes d’un màxim de 12.000 euros i el Codi Penal tot just de 3.000– no són prou contundents i caldria anar més enllà per garantir una major protecció clau “en un país de muntanya com el nostre, on tenim molts animals tant domèstic com salvatges, i que hauria de ser modèlic”. Cal recordar, ha indicat el primer secretari socialdemòcrata, que a Espanya i França el Codi Penal ja estableix penes de reclusió (de tres a dotze mesos al país veí del sud i de sis mesos a dos anys al nord) en els casos de maltractaments més greus.

Per això, s’està a favor de l’anunci fet pel ministeri de Medi Ambient d’endurir els càstigs i “demanem que s’implanti la mesura el més aviat possible”. Qualsevol proposta que, en aquest sentit, acabi arribant al Consell General tindrà el suport de la formació. “El que es faci treballant amb les associacions protectores hi donarem el suport perquè anem en la mateixa línia. Hem d’evitar que aquestes situacions és produeixin perquè són males notícies pels animals i per la societat en sí”, ha afirmat Rios.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada