El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que l’anunci d’ubicar les dependències del ministeri d’Afers Exteriors a Ràdio Andorra és “un anunci improvisat” i a més, té dubtes que la decisió estigui fonamentada amb uns estudis que garanteixin que aquesta opció serà compatible amb el manteniment dels béns culturals de l’edifici. Per això, vol que el Govern doni explicacions en la propera sessió de control, que s’ha de celebrar el 2 d’octubre, jornada per a la qual el conseller general Pere López ha tramitat una pregunta oral.

En l’escrit presentat aquest dimecres davant de Sindicatura, el parlamentari del PS recorda, en primer lloc, que al març del 2017 es va aprovar una moció, amb el suport de tots els grups, que instava el Govern a “analitzar la possibilitat de traslladar a l’edifici de Ràdio Andorra les dependències i instal·lacions de Ràdio i Televisió d’Andorra S.A. (RTVA)”. També indica que, en els darrers mesos, als mitjans han aparegut informacions “sobre el cost d’aquest trasllat”, sense que l’executiu s’hagi pronunciat en relació a “si era o no viable”.

També recorda que fa uns dies es va fer públic que, durant les obres de restauració de l’edifici s’ha detectat restes d’amiants als emissors i que, dilluns, el cap de Govern, en un “sorprenent anunci”, va avançar que “les dependències del ministeri d’Afers Exteriors es traslladarien a l’edifici de Ràdio Andorra”.

Per tot això, López demana en primer lloc “quins són els plans de futur de l’edifici de Ràdio Andorra”. També vol saber si “s’han fet estudis que avalin la compatibilitat de l’ús com a seu del ministeri d’Afers Exteriors amb la protecció dels espais i equipaments que són d’interès cultural de l’edifici”.

El líder socialdemòcrata ha posat en relleu que l’anunci fet dilluns és, com a mínim, “sorpresa” i “si més no, improvisat” i ha recordat tant “l’acord que hi havia per traslladar RTVA” com “la presència d’amiant”. Per això, “demanen per què Govern no li dóna l’ús acordat pel Consell i d’on surt la idea i en què es fonamenta la idea de traslladar un ministeri com el d’Exteriors”.

Text i foto PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada