pere-lopezEl primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha manifestat, aquest dimarts, la preocupació del partit pel fet que la congelació de les transferències per al 2014 pugui tenir conseqüències sobre els serveis socials que ofereixen els comuns. López ha reconegut que la decisió dels comuns d’acceptar l’acord de congelar les transferències ‘no la veiem amb mals ulls’, però sí que ha criticat que no s’hagi avançat en la delimitació de les competències i transferències des que va començar la legislatura. Des del PS també s’ha lamentat que en aquest acord el Consell General i les oposicions comunals ‘han quedat al marge de la negociació’.

L’acord assolit aquest dilluns pels set comuns d’acceptar la congelació de les transferències per al 2014 no es veu amb mals ulls des del PS. El que sí que critica Pere López és que en dos anys i mig de legislatura ‘no s’ha estat capaç de fer la feina’ de delimitar les competències i transferències dels comuns, ‘tot i haver nomenat un ministre amb aquesta missió’. A més, afegeix que els socialdemòcrates ja els havien deixat molta feina feta en aquest sentit, i que ‘ja teníem les competències delimitades’.

El que sí que preocupa als socialdemòcrates són les conseqüències que pot tenir aquesta congelació. López assegura que és difícil de preveure perquè no hi ha les competències delimitades, però en tot cas ‘ens preocupa que pugui tenir algun efecte sobre els serveis socials que ofereixen els comuns’.

Per altra banda, el primer secretari del PS també veu malament que en aquest acord s’hagi deixat de banda el Consell General i les oposicions comunals. A més, preveu que en la negociació de les competències i transferències tampoc es comptarà amb ells, i de fet ja assegura que de moment no han estat convidats ni com a partit, ni com a grup parlamentari, ni com a oposicions de comuns a cap negociació al respecte.

Durant la roda de premsa setmanal del Partit Socialdemòcrata, López també ha fet referència a l’execució pressupostària del Govern del primer semestre de l’any. Ha indicat que s’ha tancat amb uns ingressos molt inferiors als que es preveien, amb 6,7 milions d’impostos directes recaptats durant el primer semestre front els 57 previstos per a tot l’any 2013.

A més, valora negativament que la mateixa intervenció que ho analitza ja preveu un tancament inferior al del pressupost. En aquest sentit, el socialdemòcrata ha recordat que ‘nosaltres ja vam advertir que els ingressos per impostos directes estaven inflats’. De fet calculaven que s’havien previst 25 milions d’euros més del compte i ara opina que ‘no crec que ens quedem per sota, fins i tot podrien ser més’. Respecte a això ha desitjat que per al 2014 s’elabori un pressupost més realista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada