riosEl president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, es mostra preocupat pel fet que faci tres anys que es parli de la necessitat de modificar les lleis de transferències i competències, i creu que ‘una reforma que hagués pogut ser important, amb les presses i la manca de temps acabi sent una reformeta o un acord per sortir del pas’. Rios ha afegit que el que s’ha de posar sobre la taula durant la negociació és la necessitat que les ajudes socials siguin equiparables a totes les parròquies, ja que considera que no té sentit que, en un territori tan petit, ‘hi hagi determinats drets en una parròquia i en l’altra no’.

La reforma de les competències i les transferències, que el Govern i els comuns abordaran el proper 19 de novembre, és vista pel PS com un tema important en el qual s’han d’esmerçar esforços. El problema, segons el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, és que ‘no s’ha fet res en dos anys i que ara anem a batzegades, un dia anunciant que no s’augmentaran les transferències i l’altre dient que el juny ha d’estar tot tancat’. Per aquest motiu, Rios tem que a manca de temps, ‘al final no es faci o se surti del pas amb una reformeta que en quatre dies quedi invalidada’.

Segons el PS, el debat hauria d’estar en les competències que han de tenir els comuns, per tal que posteriorment es puguin definir les transferències, ja que una qüestió ha d’estar sempre lligada a l’altra. Rios considera que no es pot suportar un model on els comuns tinguin ‘competències infinites’, i reconeix que actualment les transferències als comuns són molt elevades i que a més van creixent. No obstant, creu que si es volen reduir, les corporacions locals no poden assumir les mateixes competències que fins ara.

El socialdemòcrata ha volgut fer èmfasi en la qüestió de les ajudes socials, i el fet que depenent de la parròquia, s’ofereixin unes prestacions o unes altres. En aquest sentit, considera que és molt complicat defensar que en un territori tan petit hi hagi parròquies amb uns drets socials diferents a les altres, i creu que aquesta qüestió s’haurà de posar damunt de la taula, per definir qui n’ha de tenir la competència, o fins i tot per fer lleis marc per assegurar que aquests drets estiguin assegurats de la mateixa manera a totes les parròquies.

Finalment, David Rios ha lamentat que el Govern no hagi tingut en compte les oposicions dels comuns a l’hora de negociar aquest afer, ja que entén que no pot ser que es tanqui el futur model estatal a nivell dels comuns entre el Govern i els set cònsols, ‘que són tots del mateix color excepte un’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada