sdp-escaldesEls quatre partits que han presentat candidatura a Escaldes-Engordany per a les pròximes comunals, PS, DA, SDP i Ld’A, han iniciat el període de campanya electoral, aquest diumenge al migdia, amb la tradicional penjada dels primers cartells. D’aquesta manera, a les dotze en punt, el partit Lliberal, encapçalat pel cap de llista, Marc Magallón, i el número dos, Higini Martínez-Illescas, ha estat la primera formació a col·locar el cartell per a les pròximes comunals. Pel que fa al PS i SDP, que han coincidit en l’horari, han efectuat les respectives penjades de cartells trenta minuts més tard, cap a les 12.30 del migdia, mentre que DA s’ha esperat fins a l’hora de dinar per col·locar el primer cartell. Quant a les llistes que disputaran el Comú a l’actual govern comunal, tots han coincidit en estar “molt il·lusionats” i amb moltes ganes de començar a treballar per la parròquia. Per la seva banda, des de DA també s’han mostrat molt encoratjats per tirar endavant una candidatura renovada que permetrà afrontar els nous reptes de futur que haurà d’assolir la parròquia.

lda-escaldesLa candidatura de Liberals d’Andorra, encapçalada pels candidats a cònsol major i menor, Marc Magallón i Higini Martínez, ha estat l’encarregada, aquest diumenge al matí vora la plaça Coprínceps, de donar el tret de sortida a la tradicional penjada de cartells. Un cop finalitzat l’acte, Magallón, que ha assegurat estar “molt il·lusionat i motivat”, i ha comentat que “tenim 15 dies per explicar les nostres propostes i convèncer a tots els escaldencs”. Malgrat que actualment no compten amb representació comunal, el cap de llista de Ld’A ha recalcat que “partim des de zero” i, per tant, “tot el que aconseguim ja serà una victòria segura”. Quant al lema que utilitzaran durant la campanya, ‘Idees en comú’, Magallón ha explicat que “nosaltres portem el nostre programa, però això no significa que tanquem portes a totes aquelles propostes que siguin positives per a la parròquia”.

ps-escaldesPel que fa al Partit Socialdemòcrata, Cèlia Vendrell ha assegurat que “estem plens d’il·lusió i amb moltes ganes de treballar” i ha afegit que “esperem que la ciutadania d’Escaldes entengui el nostre missatge i confii en nosaltres el pròxim 13 de desembre”. En aquest sentit, la cap de llista ha recalcat que “fa vint anys que hi ha el mateix govern a Escaldes i creiem que cal canviar el color polític de la parròquia” i ha afegit que “aquesta necessitat de canvi és l’eix que ens uneix”. Quant al lema utilitzat durant la campanya electoral, ‘Fem-ho!’, Vendrell ha comentat que “volem que el ciutadà s’impliqui en la gestió del Comú i per això, destinarem prop de 500.000 euros en pressupostos participatius perquè els escaldencs decideixin on s’ha d’invertir”.

Per la seva banda, el cap de llista de Socialdemocràcia i Progrés, David Pérez, ha assegurat sentir-se “molt il·lusionat i orgullós de poder encapçalar la candidatura” i ha destacat que malgrat ser el primer cop que SDP es presenta a unes eleccions comunals, “qualsevol resultat serà positiu”. En aquest sentit, Pérez ha explicat que l’objectiu primordial és posicionar al ciutadà en el centre de la gestió, ja que “no entenem la política sense la participació ciutadana”. En relació al lema utilitzat durant la campanya, el cap de llista d’SDP ha insistit que el Comú sempre ha de tenir en compte el ciutadà i “creiem que a Escaldes s’han pres algunes decisions sense sentit comú, i d’aquí la raó de ser del lema utilitzat”.

Fda-escaldesinalment, els caps de llista de Demòcrates per Andorra, Trini Marín i Marc Calvet, acompanyats de tota la comitiva del partit, han estat els últims a efectuar la penjada del cartell. Un cop finalitzat l’acte, Marín ha valorat la combinació “d’experiència, renovació i compromís” que presenta l’actual candidatura i ha assegurat que “farem una campanya transparent i neta per explicar els nous reptes de futur que ha d’assumir la parròquia”. En aquest sentit, Marín ha explicat que “hem de seguir treballant perquè Escaldes continuï sent una parròquia capdavantera en tots els aspectes” i per això, ha assegurat que “no només s’han de potenciar les zones centrals, com Vivand, sinó que també s’ha de treballar en la resta de zones”. Pel que fa a les inversions, Marín ha detallat que un dels projectes més importants serà un nou aparcament a la part alta. Quant al lema escollit, ‘Tots som un’, la cap de llista ha explicat que “s’ha de treballar per tots i amb tot, ja que només amb el consens i la unitat s’aconsegueix el desenvolupament econòmic”.

Text i fotos: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada