El Partit Socialdemòcrata (PS) es mostra satisfet per com s’està desenvolupament el procés judicial obert a la Batllia arran de la querella presentada per les greus irregularitats detectades en la gestió del Servei Andorrà d’Atenció Sanitari (SAAS) i revelades pel Tribunal de Comptes en els seus informes dels exercicis 2013 i 2014. Des de la formació es vol destacar que arran d’haver fet una demanda davant els tribunals, no només s’està avançant en l’esclariment de les diferents anomalies detectades sinó que s’han detectat de noves. Per al PS és molt important poder aclarir si aquests fets són delictes i determinar responsabilitats tenint en compte que es podria haver malbaratat una xifra molt elevada diners públics i, per això, en cap cas ens hem plantejat la possibilitat de retirar-nos del procediment.

El PS considera que, amb la querella presentada, s’ha aconseguit posar en marxa una investigació necessària per esclarir uns fets molt greus. No ha estat fins aquesta acció judicial que s’han començat a analitzar una llarga sèrie d’irregularitats, denunciades pel Tribunal de Comptes als seus informes anuals. Malgrat aquests avisos, cal lamentar la inacció del Govern, que no va ser contundent a l’hora de denunciar aquestes actuacions davant les instàncies judicials.

Davant algunes informacions publicades, el PS vol deixar clar que la seva intenció, demostrada ja amb la presentació de la querella, és arribar fins al fons per esclarir les responsabilitats d’aquestes irregularitats. És necessari recordar, un cop més, que aquests fets han suposat un important perjudici a les arques del SAAS, una entitat pública. Per això, des del PS s’ha treballat, es treballa i es treballarà amb la màxima serietat i rigor per ajudar en l’avenç de la investigació i en la determinació de les diferents responsabilitats, incloses aquelles que siguin de caràcter penal. En cap moment, hi ha sobre la taula la possibilitat de retirar la denúncia presentada en el seu dia en un exercici de responsabilitat davant la passivitat mostrada per Govern.

Text PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada