En relació a les paraules del ministre de Finances, Jordi Cinca, referents a les previsions pressupostàries del Govern en concepte d’impostos directes, el Partit Socialdemòcrata  ha emès un comunicat que diu textualment el següent:

1. L’actual projecte en vigor de l’impost de societats i de l’impost sobre les activitats econòmiques van ser promoguts per l’actual ministre de Finances modificant els projectes de llei anteriorment aprovats pel Govern encapçalat pel PS. Per aquest motiu sembla incomprensible que el ministre Cinca intenti justificar i amagar les possibles errades en les seves previsions pressupostàries en una suposada mancança de memòria econòmica del projecte elaborat pel PS.

2. Que no és cert que el projecte de llei aprovat durant l’etapa del Govern del PS no s’acompanyés en la seva tramitació parlamentària de la corresponent memòria econòmica que possibilitava l’obtenció d’una estimació de la previsió de recaptació. En aquest sentit, cal remarcar que Demòcrates per Andorra va ser qui va impulsar la modificació de la llei en qüestió introduint canvis molt substancials com ara avantatges fiscals i deduccions,que han tingut l’efecte de davallar la recaptació d’aquest impost. Per tant, és en base a l’aplicació de la llei modificada per DA que s’ha erraten l’estimació de l’impacte de les modificacions introduïdes o be s’ha optat per inflar artificialment la recaptació prevista dins del pressupost.

3. Lamentem la poca cintura política del Govern a lhora d’encaixar unes crítiques raonades i realistes del Partit Socialdemòcrata. És molt preocupant constatar l’existència d’un Govern que enlloc d’assumir els errors intenta camuflar els mateixos amb acusacions que falten a la veritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada