lopez-riosEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha insistit en que, des del seu parer, el Govern no està suficientment legitimat per realitzar la reforma de la CASS o instaurar un IRPF. El seu primer secretari, Pere López, ha manifestat que estem ‘davant un govern que de manera constant està incomplint el seu programa electoral i que planteja seriosos dubtes de legitimitat’. Aquestes declaracions les ha fet en fer balanç de la presència del partit a la Fira d’Andorra la Vella, en la qual els militants de la formació han fet pedagogia sobre el que representa i comporta la reforma de la CASS plantejada.

L’objectiu del PS amb la seva presència a la 35a Fira d’Andorra la Vella ‘s’ha assolit’, segons el primer secretari de la formació, Pere López, doncs s’ha pogut explicar a la ciutadania que s’ha acostat a l’estand les reformes que el Govern vol fer a la llei de la CASS i explicar el seu posicionament. Aquest no és altre que estar-hi en contra, perquè entenen que representa un pas enrere i una ‘retallada en drets socials i prestacions’.

López ha reconegut que el PS està d’acord en que cal una revisió ‘de l’aplicació pràctica’ de la llei aprovada el 2008 fruit d’un pacte entre totes les forces presents al Consell General en aquell moment, ‘però no podem estar d’acord amb la retallada i els passos enrere que es fan amb aquesta llei’.

Més enllà, el primer secretari socialdemòcrata ha manifestat novament que la de la CASS ‘és una reforma que DA no portava al programa electoral’, com tampoc d’altres que està tirant endavant, i per tant ‘estem davant d’un govern que de manera constant està incomplint el seu programa electoral, i això planteja seriosos problemes de legitimitat’, des del punt de vista del PS, que veu que el Govern engega reformes ‘mig d’amagat’. En aquest punt, López ha instat el cap de Govern ha explicar davant la ciutadania perquè està fent aquestes reformes ‘quan no les duia al programa electoral’.

Des del PS s’entén que s’està precaritzant les pensions, es rebaixen les prestacions per baixa per malaltia i les familiars. Així mateix, López ha valorat que ‘sobre els números de la CASS sempre s’ha fet molt alarmisme’ i ha opinat que cal parlar-ne ‘amb xifres, números, de realitats i veure quin és el paper de l’Estat’. D’aquesta manera, ‘si es tracta d’estalviar per estalviar i retallar prestacions on hi ha necessitat perquè els números surtin millor, estem parlant d’un paper de l’Estat petit, que no existeix’. López ha acabat dient que ‘si únicament són criteris economicistes, cal que s’expliqui quin és el plantejament del nostre sistema de protecció social i sanitària’, doncs, al seu entendre, en aquesta qüestió ‘no és només un criteri de costos’ i hi ha prestacions que encara que representin una despesa són necessàries.

A banda d’explicar la reforma de la CASS, ser presents a la Fira d’Andorra la Vella ha servit als socialdemòcrates per fer ‘algunes noves afiliacions’ i també renovar el contacte amb alguns militants que se n’havien distanciat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada