El PS es mostra inquiet per la vulneració de principis i drets fonamentals a Catalunya

En relació als esdeveniments que s’estan vivint els darrers dies a Catalunya arran de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació per diumenge vinent, 1 d’octubre, el Partit Socialdemòcrata vol fer públiques les consideracions següents:

En primer lloc, volem refermar la preocupació important que ens genera tot el que està passant els darrers dies amb una situació de conflicte que, entenem, en res ajudarà a trobar una solució adequada. Novament, volem fer una crida al diàleg entre les dues parts i recordem que és responsabilitat dels polítics saber trobar vies negociades per afrontar els problemesque afecten els ciutadans.

També defensem la necessitat de respectar els ordenaments jurídics nacionals i internacionals sense que això suposi impedir la possibilitat que la ciutadania pugui expressar-se lliurement de forma democràtica i pacífica.

A més, volem posar en relleu la inquietud que ens està generant el fet que, en els darrers dies, s’estan vulnerant, al nostre entendre, principis i drets que han de ser fonamentals i, per tant, defensats fermament, a qualsevol democràcia moderna, com la llibertat d’expressió, d’informació i de reunió. Aquestes vulneracions,que en algun cas poden arribar a recordar èpoques passades, entenem que no serviran, de cap manera, per reconduir la situació, ja que, com hem dit anteriorment, només el diàleg pot ajudar a trobar una sortida acceptable per totes les parts.

Des del PS no podem oblidar els llaços estrets que han existit, existeixen i existiran entre Andorra, Catalunya i Espanya. Són molts els andorrans que hi tenim vincles familiars i d’amistat i el nostre país, cal recordar, va ser lloc de refugi de molts catalans i espanyols que en el seu moment van fugir de la dictadura franquista. Per això, no podem més que confiar que la situació s’acabi reconduint i es trobi una solució a un conflicte que no és gens positiu per a ningú.

(Text:PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.