joan sansEl conseller del Partit Socialdemòcrata al comú d’Encamp, Joan Sans ha demanat a la majoria que retiri de l’ordre del dia del consell de comú del proper dijous la votació de l’acord d’intencions que es vol signar amb Saetde amb una sèrie de compromisos que la corporació hauria d’assumir a canvi que la societat impulsi una important inversió a la zona de pistes del Pas de la Casa. Des de la formació es posa de manifest que el document suposaria una “responsabilitat administrativa” que “lligaria de mans” els propers mandats i, per tant, no és el moment adient de rubricar un conveni d’aquest estil a manca de pocs mesos per a les eleccions comunals.

En cas de signar l’acord, ha avisat Sans, “es contreuen unes obligacions a enllestir en tres mesos” i que, en cas que no es tirin endavant, “l’altra part signant pot exigir danys i perjudicis perquè no s’ha complert”. El conseller també posa en qüestió diversos punts del document que no acaba de veure clars.

Així, ha destacat que, quan es parla d’un 10% de rebaixa en el cost de manteniment del Funicamp, aquest estalvi per al comú quedaria compensat per la davallada del cànon de la concessió, que passaria del 6% a només un 5%. En fer els càlculs amb les xifres actuals, apunta el polític del PS, la xifra seria similar: uns 180.000 euros. “Faríem les paus; és com si ens quedéssim tal i com estem ara”, ha afirmat.

Un altre punt que no agrada és l’allargament de la concessió fins el 2065. “Tot és discutible, fins i tot aquest punt, però no sense consultar la població”, ha posat de manifest. “També ens demanen on són els informes jurídics que expliquen com es fa això”, ha indicat, tot recordant que “legalment, s’ha de promoure una subhasta pública i donar opcions” a altres possibles interessats.

El darrer punt que, per al PS, també s’hauria de consultar a la població és l’ampliació de la concessió prevista a l’acord. “El poble ho ha de saber, són els primers interessats”, ha posat en relleu Sans, que ha reclamat “promoure la publicitat suficient perquè la gent conegui què és aquest compromís que suposa una responsabilitat administrativa”.

La petició del PS és clara: “Que el punt es retiri de l’ordre del dia i que l’acord sigui exposat públicament perquè la població hi digui la seva”. Des de la formació s’entén que la millor forma seria una consulta popular.

Sans ha recordat que “fa mesos que reclamen que el projecte d’inversió se sotmeti a exposició pública i s’expliqui”. El conseller ha lamentat “l’ocultisme” amb el qual, al seu entendre, s’està portant tota la qüestió. Ha volgut deixar clar que “no tinc cap retret cap a l’accionista majoritari” i ha apuntat que “la inversió pot ser un revulsiu important per al poble”. El problema, ha afirmat, és que “els responsables del comú no han sabut gestionar bé el compromís de millorar-ne les relacions”. La sortida passa, al seu entendre, perquè el projecte “se sotmeti a informació pública i la gent pugui fer les aportacions que calgui”.

(Text i foto: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada