El grup parlamentari socialdemòcrata ha reclamat a la Sindicatura que retorni 417.719 euros de romanent que l’antic president del grup, Jaume Bartumeu, va transferir al Consell General abans d’abandonar el grup. A més, estan estudiant quin procediment seguir, probablement un recurs d’empara al síndic, per reclamar uns altres 132.486 euros que Bartumeu va transferir abans de marxar a un compte anomenat grup mixt, quan aquest encara no existia, deixant una part similar, de 137.971 en el compte del PS. Des del grup parlamentari socialdemòcrata han criticat que tot això s’hagi fet sense informar-los i, per tant, volen que es retornin els diners. A més, aquest mateix dimecres han informat que David Rios serà el nou president del grup, deixant la secretaria de la Sindicatura, a la que es postularà Rosa Gili. Mariona Gonzàlez serà la presidenta suplent i es mantindrà com a consellera a ple temps.

El grup parlamentari socialdemòcrata, ha informat, aquest dimecres, de com ha quedat la seva situació econòmica amb la marxa dels consellers Jaume Bartumeu, Gerard Barcia i Sílvia Bonet. Han explicat que aquest mateix dimarts es van assabentar que el passat 17 d’abril, abans que els consellers marxessin, Jaume Bartumeu i Gerard Barcia van fer dues transferències de fons.

La primera d’aquestes va ser d’una quantitat de 417.719 euros, que hi havia en un compte on hi havia el romanent del partit i que es va retornar al Consell General, deixant el compte a zero.

La segona transferència és del compte on hi havia els diners d’aquesta legislatura, al voltant d’uns 270.000 euros, i abans de marxar del grup parlamentari socialdemòcrata, Bartumeu i Barcia van transferir 132.486 euros a un compte anomenat grup mixt, quan aquest encara no existia.

Els tres membres del grup socialdemòcrata han coincidit a criticar la manera com es van fer aquestes transferències, el dia abans d’anunciar que marxaven del grup per sumar-se al grup mixt, i sense informar, en cap moment als fins aleshores companys. De fet, la consellera Mariona González ha opinat que això ho han fet amb traïdoria, ja que fins i tot es van reunir després d’haver fet aquestes transferències i se’ls va dir que més endavant haurien de reunir-se per parlar dels diners, però en cap cas se’ls va informar de la maniobra efectuada.

És per això que el grup socialdemòcrata ha reclamat a la Sindicatura que se li retornin els diners que s’han transferit al Consell, i el més probable és que faci un recurs d’empara al síndic perquè també se’ls retornin els del grup mixt.

A banda de criticar la manera com s’han fet aquestes transferències, els consellers socialdemòcrates tampoc consideren que els 418.000 euros de romanent s’hagin de retornar al Consell, perquè això pertany al grup, i només s’ha de tornar si el partit desapareix. En aquest sentit, la consellera Rosa Gili ha insistit a recordar que el que ha passat en el seu grup no ha estat una escissió, sinó que tres companys han marxat, ja que no ha estat de mutu acord. Per tant, mentre el grup existeixi al Consell, consideren que tenen dret a conservar aquests diners.

Pel que fa als diners d’aquesta legislatura, els antics president i president suplent del grup en van fer una divisió gairebé igual per a cada grup. Els socialdemòcrates, però, han criticat que ho fessin sense informar-ne a la resta de membres del grup. A més, han recordat que el Consell fa la transferència pertinent a cada grup de manera semestral, i per tant, només falten dos mesos perquè el grup mixt tingui la seva dotació i pugui, amb aquests diners fer front a les seves despeses.

David Rios ha afegit que si un cop se’ls retornin els diners que Bartumeu i Barcia van transferir, es reuneixen i han d’aportar els diners que necessiti el grup mixt per a les seves despeses ‘nosaltres no tenim cap problema’. Però que el que no accepten és el procediment que s’ha emprat i Rios afirma que els ‘sorpren, indigna i preocupa’.

Amb els diners que el Consell General dóna semestralment als grups parlamentaris, els grups han de pagar els sous de la presidència i la presidència suplent, així com el càrrec de conseller a ple temps, i també les despeses de la feina parlamentària que es puguin derivar. Els sous dels consellers generals, i els càrrecs com el de secretari de la Sindicatura, en canvi, els paga directament el Consell.

Càrrecs del grup parlamentari socialdemòcrata

D’altra banda, aquest mateix dimecres el grup parlamentari socialdemòcrata ha anunciat la decisió que ha pres per al repartiment dels càrrecs que han d’assumir. David Rios serà el nou president del grup parlamentari, i per a això ha de deixar la secretaria de la Sindicatura. Aquesta incompatibilitat ha estat la que ha retardat una mica la decisió, ja que han hagut de demanar un informe a la Sindicatura per saber si Rios podria assumir els dos càrrecs o no.

En vista que Rios no pot compatibilitzar els dos càrrecs, ha decidit posar a disposició el càrrec de secretari de la Sindicatura, i ja han anunciat que Rosa Gili postularà a aquest càrrec. Això, però, ho haurà de tornar a votar el Consell General, i per tant si el grup mixt o el grup demòcrata presentés una altra candidatura guanyaria la més votada. En el cas que hi hagués un empat, la secretaria seria per al candidat més jove.

De moment, els socialdemòcrates han comunicat al president del grup demòcrata que presentaran la candidatura, però segons han informat no hi ha cap acord perquè els hi donin suport. En cas que DA s’abstingui, si el grup mixt presenta una candidatura i hi ha empat, la guanyadora seria Rosa Gili, ja que és més jove que qualsevol dels membres del grup mixt.

La consellera Mariona González assumirà la presidència suplent del grup i es mantindrà com a consellera a ple temps.

A més, els consellers han informat que la seva intenció és participar en totes les Comissions Legislatives. David Rios estarà a Economia, Finances i Pressupost i Política Territorial i Urbanisme; Mariona González estarà a Afers Socials i Interior, i Rosa Gili a Educació, Recerca, Cultura i Esports, a Política Exterior i Sanitat i Medi Ambient.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada