La  consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha fet una primera demanda d’informació vinculada a l’edifici Calam, projecte el qual hauria estat dissenyat per Toni Martí quan ja era cònsol major d’Escaldes-Engordany. Per aquesta tasca, l’actual cap de Govern va cobrar al voltant de 345.000 euros. D’aquesta forma, des de la formació es vol començar a recopilar informació sobre l’afer que, com es va explicar ara fa uns dies, genera important preocupació i dubtes per les implicacions que pot tenir aquesta actuació.

En l’escrit tramitat aquest dimarts a Sindicatura, la consellera general reclama tota una sèrie de documents vinculats al projecte de l’edifici Calam, començant per la “còpia de la sol·licitud de llicència d’obres” de l’immoble així com “la documentació annexa lliurada al ministeri d’Ordenament Territorial” o a altres. També demana “tota la documentació tramesa al ministeri competent en matèria d’edificació i urbanisme per a la concessió de la corresponent cèdula d’habitabilitat”.

Gili, a més a més, vol tenir accés al “certificat final de l’obra”, a la “declaració de direcció” i a la llicència d’ús o primera ocupació de l’edifici Calam, un document que, recorda, està expedit pel comú. A més, sol·licita el “full de característiques d’obra” i la “memòria justificativa de les condicions d’habitabilitat”.

La parlamentària socialdemòcrata ha posat en relleu que “és important que la ciutadania sàpiga quina ha estat la implicació de Toni Martí en aquests projectes fets alhora que era cònsol major” –en referència a les noves informacions segons les quals també hauria estat responsable de la reforma d’un hotel a la parròquia-. Així, ha indicat, “per qüestions de transparència, la gent mereix saber quines obres ha fet i quin temps ha dedicat”.

La consellera general també ha avançat que “la informació ens pot permetre veure si, en algun moment, hi ha algun problema lligat a la doble implicació que pot tenir Martí en això: primer, com a arquitecte, i segon, com a cònsol major i màxima autoritat de la corporació que a la vegada és qui atorga permisos i qui ha de vigilar que les obres estan ben fetes”.

La demanda d’informació no serà pas l’única acció dels socialdemòcrates per esclarir els dubtes aixecats per la tasca de Martí com a arquitecte al mateix temps que encapçalava la corporació escaldenca. Com ja es va avançar ara fa uns dies en un comunicat, també es preveu que els representants de PS+Independents a la minoria del comú demanin informació sobre la qüestió.

Text i foto: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada