El PS reclama contractes, informes, queixes i enquestes de satisfacció del SAAS

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) continuen amb la voluntat d’aconseguir el màxim de dades possible sobre el funcionament del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Per això, han tramitat fins a tres noves demandes d’informació per sol·licitar documentació sobre la parapública que, ha recordat Gerard Alís, gestiona un pressupost molt elevat per fer-se càrrec d’un àmbit clau per al ciutadà com és la salut.

En primer lloc, Rosa Gili ha demanat que se li facin arribar diferents informes de funcionament corresponents als darrers anys. En concret, vol el de procediments de compres de medicaments de data 14 de juny de 2012 i el de procediments de compres de laboratori del 3 de febrer del 2013. També ha reclamat informes vinculats als medicaments de farmàcia i un de pagaments genèric del 2014.

Per la seva banda, Alís ha tramitat dues demandes d’informació més. Amb la primera vol obtenir els contractes signats amb diferents càrrecs del SAAS, tant la còpia de l’inicial com les modificacions que s’hagin efectuat amb posterioritat. Així, demana el document rubricat amb el director econòmic i de recursos generals. També sol·licita els contractes amb els caps de tres d’equips d’atenció especialitzada: Salut Mental, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i Anestesiologia i Reanimació. Els altres contractes demanats corresponen als caps de les àrees de Recursos Humans, Sistemes d’Informació, Atenció a l’Usuari i Financera i Comptabilitat.

En la tercera de les demandes d’informació, la segona per part d’Alís, el conseller general del PS reclama els resultats de les enquestes de satisfacció i d’atenció al pacient realitzades els darrers cinc anys. També vol consultar el llistat de queixes rebudes en aquest període de temps per part dels usuaris, amb dades com ara la data de la denúncia, els motius, si s’ha incoat o no algun expedient arran de la mateixa o si ha provocat algun canvi en els mecanismes per evitar que es reprodueixin. El parlamentari demana també si, en alguns dels casos, la queixa ha derivat en recursos davant la justícia.

Alís ha recordat “la dinàmica que portem per obtenir la informació més gran possible sobre la gestió del SAAS”. El conseller general ha posat en relleu que es tracta d’un organisme “que mou una important quantitat de diners” i que, a la vegada, “afecta un àmbit clau pels ciutadans com és la salut”. El parlamentari ha deixat clar que “continuem demanant informació per fer-nos la fotografia de com funciona el SAAS, què cal canviar i quines aportacions podem fer tenint dades clares i concises”.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.