El PS reclama anul·lar l’adjudicació del pla de dinamització perquè no es compleix la llei

Els dos consellers de PS+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han demanat que es s’anul·li l’adjudicació mitjançant la qual s’encarrega a l’empresa Intueri Consulting l’elaboració d’un pla director per la dinamització econòmica de la parròquia. Tots dos han posat en relleu que aquest encàrrec s’ha fet “saltant-se” la Llei de contractació pública, ja que s’ha fet de forma directa però sense sol·licitar prèviament tres ofertes, com estipula la legislació. La petició ha rebut el suport dels altres dos consellers de la minoria, representants de Liberals+Independents, mentre que el cònsol major, Jordi Torres Arauz, tot i expressar la convicció d’haver fet les coses correctament, ha obert la possibilitat de fer marxa enrere si així ho recomanen l’interventor i els serveis jurídics.

Fa uns dies, el BOPA va publicar la contractació d’una empresa per la realització d’un esperat pla director per a la dinamització de la parròquia d’Encamp, proposta que, des de PS+I, es comparteix. No s’està d’acord, però, amb com s’ha fet una adjudicació que suposarà una despesa de gairebé 45.000 euros. Sans ha explicat el motiu: “La llei de contractació pública preveu que es puguin fer aquestes adjudicacions directes però en tots els supòsits cal demanar tres ofertes. El mateix cònsol ens han reconegut que han contractat directament l’empresa que els interessava”.

Per això, el conseller de la formació socialdemòcrata ha reclamat durant la sessió que s’anul·li l’acord, proposta que han compartit els representants de LdA+I però no així la majoria que, però, sí que ha indicat que estudiaran els arguments de Sans i Marsenyach amb els serveis jurídics i l’interventor. Per a PS+I, però, la cosa està clara: “No s’ha fet de manera adequada i el més lògic hauria estat que s’aturés això en aquesta sessió. La lectura de l’articulat de la llei és molt clar en aquest sentit”.

El polític socialdemòcrata ha lamentat que la decisió hagi deixat fora de l’opció de competir per l’encàrrec a les empreses del país especialitzades en aquests tipus de treball. “Deuen estar ben contentes que s’hagi fet directament, contravenint la llei de contractació”, ha apuntat irònicament. “Sap greu que, quan pretenem dinamitzar l’economia de la nostra parròquia no confiem ni en les empreses d’Encamp ni en les del país”, ha apuntat. També ha lamentat que “el cònsol major va demanant la implicació en un projecte de pla de dinamització dels altres grups polítics però després hi ha coses que les fan a porta tancada”.

TOTES LES NOTÍCIES