El PS reclama a Mateu que posi el càrrec de consellera a disposició del seu partit

El Partit Socialdemòcrata (PS) s’ha pronunciat aquest dijous sobre la situació de l’exministra i actual consellera general de Demòcrates per Andorra (DA), Meritxell Mateu, després que el Tribunal Superior de Justícia sentenciés que no gaudeix de l’estàtus de funcionaria. Segons el president i la secretària general del partit, Victor Naudi i Judith Salazar, Mateu hauria de donar exemple i posar el seu càrrec de consellera general a disposició de DA. De no ser així, el líder del partit i cap de Govern, Antoni Martí, hauria de prendre mesures i exigir-li responsabilitats, unes responsabilitats que els mateixos demòcrates hauran de considerar, han afirmat. D’altra banda, el PS celebrarà dimarts un comitè directiu extraordinari per debatre el posicionament del partit enfront del Pacte d’Estat per la reforma de la CASS.

El PS creu que finalment la justícia els ha donat la raó en el cas de la consellera de DA, Meritxell Mateu. Segons han afirmat aquest dijous al vespre el president i la primera secretària del partit, Víctor Naudi i Judith Salazar, els socialdemòcrates ja van denunciar la situació de Mateu, tot i mantenir-li el càrrec com a consellera a l’espera de la decisió judicial. Un fet que, com han explicat, va comportar al Govern del PS acusacions per fer ‘mobbing o cacera de bruixes’. Amb tot, un cop coneguda la decisió del Tribunal Superior de Justícia, consideren que cal ‘ser valent i anar més enllà’.

Segons Naudi, la consellera suposa un mal exemple ja que està al Consell General elaborant lleis i fent complir la legislació vigent, mentre que ella no ho faria en ocupar una plaça que no li correspon. Per aquest motiu, considera que ‘responsablement i políticament hauria de fer un gest i posar el seu càrrec com a consellera a disposició del partit’.

Com ha afegit Salazar, ‘entenem que la dimissió ha de ser la fòrmula’, però caldrà també veure què passa a partir de la ressolució del TS. ‘Què passa amb els polítics quan fan mal ús de la seva feina, quan hi ha una conversió professional i política?’, s’ha preguntat la primera secretària. La resposta és, segons els socialdemòcrates, que com a mínim hi ha d’haver un debat dins del partit i la consellera ha de renunciar al càrrec.

Si no ho fa, ha afegit, haurà de ser el líder de DA i cap de Govern, Toni Martí, qui haurà de ‘prendre mesures i exigir responsabilitats a qui toqui, en aquest cas a Mateu’, ha assegurat Salazar. Hauran de ser els gestors del partit demòcrata qui hauran de decidir quines mesures emprenen, ha afegit, ja que és un gest de ‘responsabilitat ètica i política’.

En la reunió setmanal d’aquest dijous, el PS també ha abordat el seu procés de renovació i l’objectiu d’aproximació a la ciutadania que han emprés des del darrer mandat del Comitè Executiu. Tal com ha exposat la primera secretaria, en aquests moments el partit comptaria amb prop de 500 afiliats i, tot i que s’han registrat algunes baixes després de l’estiu i de les eleccions comunals, en aquest moment estarien dintre del que es considera ‘el normal funcionament del partit’.

Dintre d’aquestes baixes hi ha la de l’exconsellera del Comú d’Encamp Olga Areny, que recentment ha protagonitzat un enfrontament amb l’excònsol major d’Encamp, Miquel Alís. Amb tot, els responsables del PS han afirmat que no entraran en ‘debats de personalismes’, però no els consta que Areny hagués presentat queixes o demandes d’empara. Segons Naudi, ‘és més una excusa per abandonar que no una altra cosa’.

Per últim, el PS ha explicat que dimarts reunirà al consell directiu per debatre i definir la posició del seu partit respecte al pacte d’Estat amb DA per la reforma de la CASS. Salazar ha explicat que volen ‘escoltar veus i contrastar opinions’ per traslladar el seu posicionament al grup parlamentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *