alis-giliEls consellers del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís i Rosa Gili han volgut expressar el malestar provocat per la resposta a la demanda d’informació que, ara fa quatre mesos, es va adreçar al Govern sobre el cas BPA. O, més aviat, com ha apuntat el propi Alís, per la “no resposta”. I és que, com han remarcat els dos parlamentaris després d’un llarg temps, l’escrit enviat des de l’executiu no contesta a gairebé cap de les diferents qüestions plantejades escudant-se o bé en la necessitat de “confidencialitat” o bé en el fet que, al seu entendre, la informació hauria d’haver-se reclamat a l’INAF.

L’enuig no ve provocat només per la manca de resposta a la majoria de les preguntes. També pel temps que ha trigat el Govern a donar algun detall. “No calia esperar quatre mesos per donar aquesta resposta”, ha afirmat Alís que, al mateix temps, ha volgut recordar que “en una qüestió com aquesta” [el cas BPA] “cal facilitar la informació per aclarir dubtes”. El conseller no s’ha mossegat la llengua a l’hora de qualificar l’escrit rebut des de l’executiu com a “una presa de pèl”.

Alís ha recordat que, ja al maig, quan la demanda d’informació va ser tramitada, Sindicatura va forçar un retard que va permetre que el període per facilitar les dades reclamades saltés al nou període de sessions. La manca de col·laboració ha continuat ara amb la resposta del Govern, que no atén “gairebé cap” de les preguntes formulades. “Per una banda s’apel·la a la unitat nacional però, a la recíproca, no hi ha cap voluntat de facilitar informació o documentació”, ha denunciat el parlamentari del PS.

El conseller, de fet, ha volgut alertar que, de continuar aquesta manca de col·laboració per part de Govern es pot posar en risc la tasca que s’ha de tirar endavant des de la comissió especial creada per analitzar el cas BPA i les mesures a prendre per evitar que es repeteixin situacions similars al sector financer. “La voluntat de transparència no hi és i això dificulta la funció de la comissió. Sense informació, difícil serà veure què pot o no haver fallat i què cal millorar”, ha avisat.

Des del PS s’admet que hi ha qüestions on cal respectar una certa confidencialitat però també es defensa que hi ha formes de facilitar al menys una part de la documentació reclamada. “Hi ha maneres de donar una mica d’informació”, ha explicat Gili, tot recordant que la llei de l’INAF et permet “trametre-la una mica velada”. El que “no és normal”, ha indicat, “és que no enviïn res”.

Text i foto: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada