ps2El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat la proposició de llei per regular les cooperatives. L´objectiu és crear nous llocs de treball per oferir una alternativa econòmica als emprenedors. El text preveu deduccions fiscals per a aquest tipus de societats i que una part dels beneficis es destinin a la formació dels socis i la promoció del cooperativisme.

Donar suport a l’economia productiva en lloc de l’economia especulativa. Amb aquest argument ha presentat el grup socialdemòcrata la proposició de llei de les cooperatives, un tipus de societat que a dia d’avui no està regulada a Andorra. El president del grup parlamentari socialdemòcrcata, David Rios, ha destacat el caràcter social de la llei, per la filosofia de fons que té el cooperativisme.

S’hi distingeixen tres tipus de cooperatives: les de treball associat; les de serveis i les de consum. Per constituir-ne una el text estableix un mínim de tres socis, amb un capital inicial similar al de les societats existents. La proposició també preveu deduccions fiscals per a les coopxeratives i estableix que una part dels beneficis hagin des destinar-se al foment del cooperativisme.

Rios ha indicat que la cooperativa pot ser una bona fórmula no sols per a persones amb dificultats o per al sector agrícola, sinó també per a joves, emprenedors i professionals liberals. Dimecres al vespre se’n farà la presentació pública al Centre cultural lauredià, on personalitats del món cooperativista explicaran aquest model.

1 comentari

  1. Bona feina nois, sou els únics que doneu la talla, la resta, enganxats a la cadira parlant molt i no fent res

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada