david-riosEl grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 31 esmenes al projecte de llei del pressupost, en les quals, segons ha indicat el president del grup, David Rios, ‘posen en dubte el model d’inversions del Govern de DA’. Des del PS consideren que invertir en asfalt ‘no aporta gran cosa al teixit productiu’ i per això volen reconduir aquestes despeses a ‘infraestructures que aportin valor afegit’ com ara la reconversió de l’Hotel Rosaleda o de l’antiga caserna de bombers d’Andorra la Vella. La partida d’un milió d’euros per a una infraestructura de turisme, proposen que serveixi per començar a fer una estació d’autobusos nacional i volen abaixar la despesa de personal fix de l’ADI per incrementar la possible contractació d’empreses per assessorament o acompanyament.

Els socialdemòcrates consideren que cal ‘canviar el model d’inversions’ i fer-lo ‘més adequat’ i ‘més beneficiós’ per al país, segons ha comentat el president del grup parlamentari, David Rios. Per aquest motiu, entre les 31 esmenes presentades aquest dimarts al projecte de pressupost per al 2014 proposen disminuir i replantejar les inversions en rotondes i asfalt perquè ‘les empreses que treballen en aquest àmbit són molt reduïdes’ i les inversions que s’hi volen fer són ‘molt elevades’, ha exposat.

D’una banda creuen que abans de fer aquestes inversions caldria revisar el pla viari actual. De l’altra, volen destinar una part dels 42 milions d’euros contemplats en aquesta partida a ‘infraestructures que aportin valor afegit’, ha dit Rios. Serien, ha indicat, aquelles en la construcció de les quals ‘intervenen molts tipus d’industrials i empreses’ i que tinguin un ús posterior.

Uns exemples, ha apuntat Rios, serien la millora de l’Hotel Rosaleda ‘per donar-li un ús’, projecte per al que preveuen un pressupost d’uns 900.000 euros o la reforma de l’antic parc de bombers d’Andorra la Vella ‘per fer un miniparc tecnològic’ amb un import d’1.450.000 euros. També destinen part d’aquestes inversions a l’estudi i construcció de refugis de muntanya amb una partida de gairebé 1,5 milions d’euros o a la nova seu de la justícia amb poc més d’1,6 milions d’euros.

Un altre punt que esmenen és la partida d’un milió d’euros destinada a una infraestructura turística que el PS considera que és un concepte poc definit i proposa que sigui una estació d’autobusos nacional. El mateix import serviria per començar les obres i l’any vinent s’hauria de revisar el pressupost. Pel que fa a l’ADI, els socialdemòcrates redueixen en 162.751 euros el capítol de despeses de personal deixant-lo en 257.141 euros i destinen aquesta quantitat a treballs realitzats per altres empreses que facin tasques d’acompanyament o assessorament, ha indicat Rios.

Per últim, volen eliminar la partida de 275.000 euros d’adquisició d’accions del Consell regulador andorrà del joc ‘perquè no entenem a què correspon’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada