El PS proposa pactes d’Estat sobre l’habitatge i la justícia

Pere López a la tribuna d'oradors del Consell General
Pere López a la tribuna d’oradors del Consell General. Foto: PS

Diàleg, canvi de relació entre majoria i oposició i punt d’inflexió. Són paraules utilitzades per Pere López en la seva intervenció al debat d’orientació política, que ha proposat dos pactes d’Estat, un sobre l’habitatge i l’altre sobre la justícia, a més de propostes de resolució.

Els grups de l’oposició han rebut el discurs d’aquest dimecres del cap de Govern amb escepticisme, però amb la voluntat de col·laborar per sortir de la crisi, que s’augura més intensa l’any vinent.

És el cas de Pere López, que ha demanat que aquest debat marqui un punt d’inflexió per iniciar un diàleg obert entre les forces polítiques per trobar la millor sortida a la crisi.

Ha proposat la creació d’una comissió de reconstrucció i impuls del model econòmic i social i dos pactes d’Estat. Un pel dret a l’habitatge, que acordi un pla nacional 2021-2026.

El president del Grup Socialdemòcrata, Pere López, ha destacat que “l’habitatge és avui en dia un problema d’estat i aquells que som els representats li hem de donar una solució per damunt d’ideologies“.

L’altra proposta de pacte que inclou els tres poders de l’Estat busca solucionar la problemàtica de la justícia. López ha avançat, a més, les propostes de resolució que presentaran, que demanen l’ingrés a l’Organització Internacional del Treball, lluitar contra la violència de gènere i la millora de la situació de la gent gran. 

TOTES LES NOTÍCIES