El PS proposa al Govern i a DA un triple acord per la fiscalitat, les relacions amb Europa i les competències

lopez-martiEl PS proposa al Govern i a DA assolir un triple acord en matèria de fiscalitat, relacions amb Europa i delimitació de competències entre l’executiu i els comuns. Una proposta que aquesta tarda el primer secretari del partit, Pere López, ha traslladat en persona al cap de Govern.

El primer secretari del PS, Pere López, s’ha reunit aquesta tarda amb el cap de Govern per plantejar-li un triple acord per tal que l´executiu, DA i els socialdemòcrates treballin plegats per agilitar i desencallar reformes que consideren cabdals.

López ha fet la proposta a través d’una carta redactada pel comitè directiu del partit en què es planteja un triple acord per Andorra en l´àmbit de la fiscalitat, les relacions amb Europa i la delimitació de competències. El primer secretari del PS ha declarat que no volen “que sigui paper mullat, és una proposta seriosa, amb visió de país, sobre temes fonamentals”. Esperen per part del Govern i el grup parlamentari demòcrata “que entenguin la rellevància de la proposta”. Destaca que han posat per davant els interessos de país a alguns dels seus postulats i espera que puguin començar a treballar junts “per intentar tirar endavant aquestes reformes”.

En aquesta missiva, els socialdemòcrates afirmen estar disposats a prioritzar l’aprovació i entrada en vigor de l’IRPF abans que acabi la legislatura. També a donar suport a la solució del Govern per a l’IGI bancari si aquesta és millor tècnicament que la que van presentar els socialdemòcrates.

Pel que fa a la qüestió de l´acostament a Europa, en la carta el PS es compromet a mantenir-se de forma lleial al costat del Govern. Finalment, i en relació a la delimitació de competències, els socialdemòcrates pretén aportar tot el treball fet pel partit per tal d’acomplir una reforma que consideren inajornable. Tot i això, els socialdemòcrates han aclarit que la proposta no implica votar favorablement els projectes de llei en qüestió. López i Martí han acordat trucar-se la setmana vinent per concretar els terminis que hauria de tenir la proposta.