El PS proposa allargar la baixa per maternitat a mig any. Planteja, a més, que a partir de la sisena setmana el pare o la mare puguin començar a treballar a mitja jornada fins a 42 setmanes. En aquest període, l’empresa pagaria la meitat del sou i l’altra meitat, la CASS. És una de les 78 esmenes socialdemòcrates a la nova llei de relacions laborals.
Els socialdemòcrates plantegen allargar cinc setmanes mes la baixa per maternitat per situar-la en vint-i-sis, és a dir, mig any.

Però a més, i per poder conciliar la vida familiar, plantegen una novetat, que a partir de la sisena setmana, el pare o la mare puguin tornar a treballar a mitja jornada i fer-ho durant 42 setmanes més. En tot aquest temps, la meitat del sou la pagaria l´empresa i l´altra meitat la CASS. La consellera del PS, Rosa Gili, assegura que d’aquesta manera “donem joc a les famílies per a que es puguin organitzar com millor els convingui”. Remarca “per qui vegi dimonis”, que “en cap cas és més car per la CASS, serà el mateix” segons destaca ATV.

Els socialdemòcrates també plantegen suprimir el contracte de continuació laboral més enllà dels 65 anys. Volen que si se segueix treballant no sigui en base a un nou contracte, sinó amb les mateixis condicions laborals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada