El PS presentarà un vot particular a la llei de l’IGI per evitar una doble imposició als estocs

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha informat que presentarà un vot particular a la proposició de llei de la imposició general indirecta (IGI) per evitar una doble imposició sobre els estocs. Bartumeu ha indicat que els consellers demòcrates han intentat rectificar sobre aquesta qüestió en la comissió però que no s’ha pogut fer perquè ja està tancat el debat d’esmenes i per tant el Reglament no ho permet.

Segons ha explicat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, a l’ANA, ell ja havia avisat reiterades vegades que una de les esmenes introduïdes pel grup demòcrata, concretament la número 71, comportava una discriminació que perjudicaria els comerciants. Aquesta esmena suprimeix la disposició transitòria segona de la proposició de llei que estava formulada perquè els comerciants que ja hagin pagat l’IMI no hagin de pagar l’IGI quan aquest s’aprovi, i així no estiguin doblement gravats. Segons Bartumeu, ‘vam avisar que no es podia admetre aquesta discriminació, però se’ns va fer passar la majoria per l’esquena i no se’ns va voler escoltar’.

Així, amb el debat en comissió de les esmenes, es va aprovar per majoria demòcrata aquesta esmena, i el passat dimarts 22 de maig es va tancar el text. Bartumeu ha indicat que en la reunió d’aquest dimarts només es podia tractar l’informe del ponent i ja no es podien fer transaccions de les esmenes, com haurien proposat els consellers demòcrates. El socialdemòcrata ha apuntat que el Reglament no permet fer això, i que per aquest motiu es presentarà un vot particular a la proposició de llei perquè es voti al Consell General en el mateix moment que el text sencer. Bartumeu considera que així ‘encara tindran temps de rectificar, si hi posen una mica de seny’.

El vot particular permet que s’argumenti i es voti per separat l’esmena en qüestió que van presentar i aprovar els consellers demòcrates.

Per la seva banda, el conseller demòcrata Daniel Armengol ha assegurat que si totes les parts haguessin estat d’acord s’hagués pogut fer la transacció d’aquesta esmena en comissió, tot i que ja s’hagués tancat el text. Armengol ha insistit en què si no s’ha fet ha estat perquè el conseller socialdemòcrata Jaume Bartumeu no ho ha volgut, i ha recordat les paraules de Ladislau Baró quan es va referir a ‘una rebequeria parlamentària’.

Armengol ha lamentat que el conseller socialdemòcrata no hagi permès que se solucioni aquesta qüestió amb un redactat en què estiguin tots d’acord, però ha assegurat que es buscarà la mesura més efectiva per poder solucionar el problema. Ha indicat que el vot particular proposat per Bartumeu implica que el text quedi exactament com volen els socialdemòcrates, i que per això no han cedit a fer-ho d’una altra manera. Armengol, però, considera que es podrà trobar una altra via per impedir que els comerciants i empresaris vegin doblement gravats els estocs adquirits abans del 2013.

1 comentari

  1. Ara descubriran tots plegats la sopa d’all. Ja fa molt de temps que estic comentant i explicant aquest problema.
    Encara que no s’hagués suprimit la disposició transitòria, el control, tant dels empresaris com de Govern era molt complex.
    Ara però, tothom es menjarà amb patatetes l’IMI ja pagat.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES