El PS presentarà la proposició de llei de l’IRPF al març si el Govern no ho fa abans

El president del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, ha culpat aquest dijous el Govern de no donar suport a l’obertura de les empreses a l’exterior. Tenint en compte que considera que per signar els convenis per evitar la doble imposició cal haver aplicat un impost sobre la renda de les persones físiques, ha anunciat que la intenció és presentar una proposició de llei d’aquest impost ‘en un o dos mesos’ si el Govern no la presenta abans. Naudi també ha indicat que la reforma de les lleis de competències i transferències és necessària i urgent ‘perquè els comuns necessiten saber cap on han d’anar i amb quins pressupostos poden comptar’, ja que ha assegurat que algunes corporacions ‘tenen més dificultats econòmiques que el Govern’.

El president del PS, Víctor Naudi, ha dit que amb la qüestió de l’IRPF esperaran un o dos mesos ‘per cortesia parlamentària’ i si el Govern no ha presentat la proposta, tiraran endavant la seva proposició de llei sobre aquest impost, que volen que sigui del 10% i que no afecti les rendes baixes, tot i que no ha volgut especificar on volen posar el llindar.

Naudi ha acusat el Govern de no fer res per ajudar les empreses del país a sortir a l’exterior, i només basar-se en fer-ne venir de fora, però sense solucionar el desavantatge fiscal. També ha criticat les contradiccions que al seu entendre hi ha dins de DA per la qüestió de l’IRPF, ja que mentre que el cap de Govern va anunciar que es presentaria el projecte de llei abans de la primavera, segons Naudi el conseller demòcrata Miquel Aleix va assegurar que abans de l’IRPF es podien signar els convenis per evitar la doble imposició, mentre que el president del grup, Ladislau Baró, va dir que l’IRPF era important però que la seva aplicació s’hauria de dilatar.

Pel que fa a les negociacions amb els comuns per reformar les competències i les transferències, Naudi ha lamentat que durant aquest any i mig de legislatura no s’hagi fet pràcticament res però s’ha mostrat optimista amb l’entrada d’Antoni Riberaygua. Segons Naudi, aquesta reforma és necessària i urgent des del punt de vista de la gestió pressupostària, ja que els comuns han de saber cap on han d’anar i amb quins pressupostos poden comptar, i ha assegurat que com més s’allargui el procés, més preocupació pot generar, no només en els comuns sinó també en les entitats bancàries pel fet d’estar finançant els seus endeutaments. Naudi considera que la negociació hauria d’implicar que es reduissin algunes competències dels comuns i se centralitzessin.

D’altra banda, el president del PS ha criticat les declaracions del secretari d’organització de DA, Estanislau Sangrà, acusant els socialdemòcrates de voler carregar-se els coprínceps pel fet de voler impulsar el matrimoni homosexual i la despenalització de l’abortament. Naudi ha dit que això és agosarat perquè amb la signatura d’un sol copríncep les lleis poden tirar endavant, i ha qualificat Sangrà com a menys progressista que l’arxipreste de les Valls, mossèn Ramon Sàrries.

5 comentaris

  1. Una “llei electoral que desafavoreix el vot progressista”? tu si que necessites una mica de cultura, en tot cas pot desafavorir les minories.

  2. Per favor, no presenteu més proposicions de lleis fiscals. Que la majoria aprova sense entrar al “detall” dels vostres “copiar – enganxar – suprimir” de les lleis espanyoles.

  3. Sociolisto, tota la legislació sobre fiscalitat executada per aquest govern és la redactada pels dos anys de mandat del PS. També cal recordar que gran part del treball parlamentari va ser tombat per CR i APC, grups formats en gran part per personatges (els menys competents i poc decents, tot sigui dit de pas) que ara mateix conformen DA.
    Lalique, el 35% de vots obtinguts (a través d’una llei electoral que desafavoreix el vot progressista) legitima, de sobres, als seus dirigents per defensar les voluntats dels seus electors així com denunciar la mala gestió d’aquest executiu, que segons la meva opinió no està sent prou criticada, ni per la oposició ni per la premsa. Sóc i voto dretes, però no és a través de la crítica fàcil a un dels pocs partits coherents -juntament amb el PLA- del nostre sistema electoral, que avançarem cap a una Andorra millor. D’altra banda, evitaria fer faltes d’ortografia en tan escuetes aportacions (pero-però, perquè és per què en interrogants), altrament es podria deduir que l’electorat de DA es caracteritza per la mancança de recursos mínims. Els qui van votar DA en el seu moment no ho sé, però els qui continueu donant suport a aquesta agrupació d’interessos personals que cada dia enfonsen més el país, segurament sí que us caracteritzeu per alguna deficiència formativa, almenys pel que fa en l’àmbit democràtic.

  4. Pero si no us va votar ni el tato. Apa home aneu a pastar fang

  5. Ara? i perquè no ho feieu quan estaveu a Govern?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES