pere-lopezEl primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha anunciat que el grup parlamentari socialdemòcrata presentarà dilluns una proposició de llei per modificar l’IGI bancari. López ha assegurat que segons les seves projeccions, durant el 2013 es van deixar de recaptar per aquest concepte 20 milions d’euros, i ha afegit que ‘és una situació inacceptable’. A més, ha dit que no veu el ministre de Finances ‘massa preocupat pel fet que se li hagin escapat 20 milions’, i ho ha atribuït a un ‘tracte diferencial’ cap al sector financer posant en relleu que ‘en canvi es fan moltes inspeccions a petits empresaris’. La modificació que presentarà el PS té com a objectiu que totes les activitats del sector bancari tributin per IGI i no només les comissions com fins ara.

El primer secretari del PS, Pere López, ha posat de manifest aquest dijous la important disminució que s’ha produït en la recaptació de l’IGI en el sector bancari, que segons la liquidació comptes del Govern, fins al tercer trimestre del 2013 s’havien deixat d’ingressar 22 milions d’euros, i segons les estimacions fetes pel PS, a final d’any els bancs ‘passen a pagar la meitat que abans de l’entrada en vigor de l’IGI i s’estalviaran 20 milions d’euros’.

Segons López, això s’ha produït perquè només es van gravar les comissions bancàries amb un 9,5%, i les entitats han reemplaçat aquestes comissions per altres tipus de productes, com per exemple apujant l’interès de l’operació, una maniobra que malgrat tot considera ‘raonable a nivell empresarial’. El PS creu que això és una ‘situació inacceptable’, i per tant ha anunciat una proposició de llei per solucionar-ho.

El text que dilluns entraran a tràmit parlamentari proposa que totes les activitats bancàries estiguin gravades per un IGI del 4,5%, i no només les comissions, tal com ja preveia la proposició de llei de l’IGI inicial del PS. López ha indicat que volen que el text es tramiti amb la màxima celeritat, tenint en compte que no veu el ministre de Finances, Jordi Cinca, ‘massa preocupat’, i que considera que està donant un ‘tracte diferencial’ al sector bancari.

D’altra banda, Pere López ha informat que el proper dimecres el president, Vicenç Alay, i ell mateix com a primer secretari, mantindran una reunió amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en la qual tractaran temes com la despenalització de l’avortament i el matrimoni homosexual, a banda de qüestions fiscals i socials. Finalment, també ha anunciat la celebració, a mitjans de febrer, d’una reunió pública informativa en què tothom que ho desitgi pugui formular els seus dubtes sobre la llei de la CASS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada