El conseller socialdemòcrata David Rios ha entrat a Sindicatura 6 esmenes a la Proposició de llei del comerç.

El Grup parlamentari socialdemòcrata va presentar la proposició de llei del comerç el 6 de novembre del 2012. La proposició va ser admesa a tràmit i el ple del Consell General la va prendre en consideració, després d’un informe favorable del Govern, el 13 de desembre del 2012. Una vegada presa en consideració la proposició de llei, el Grup parlamentari socialdemòcrata es va posar a disposició de les associacions de comerciants per què poguessin fer arribar les seves apreciacions i propostes de millora.

Segons un comunicat del PS, i fruit de les reunions amb diverses associacions de comerciants, s’han recollit una sèrie d’aportacions que han quedat plasmades en les 6 esmenes a l’articulat que ha presentat el conseller general David Rios.

La primera de les esmenes fa referència al redactat inicial de l’article que obligava a mostrar els preus de tots els productes exposats als aparadors exteriors. Aquest fet, podia comportar algun risc per a la seguretat dels establiments. En conseqüència es proposa que n’hi hagi prou amb l’obligació que els preus estiguin indicats clarament en els productes exposats en els aparadors interiors.

La segona esmena vol evitar que els compradors exerceixin el dret de desistiment quan ja hagin fet ús del producte tot i que hagi estat de manera puntual.

La tercera esmena proposa que en el cas que un titular d’un establiment no percebi una contraprestació per la instal·lació d’una màquina de vendes automàtiques, les obligacions envers als clients afectin únicament als titulars de les màquines expenedores.

L’esmena quarta amplia el període màxim de rebaixes d’un mes a 6 setmanes. Les associacions de comerciants consultades han tramés la seva valoració positiva en el fet que es reguli els períodes de rebaixes.

L’esmena cinquena corregeix l’articulat inicial vist que cada producte disposa del seu propi termini pel qual caduquen els drets a la reparació.

L’esmena sisena millora el redactat inicial tenint en compte que els inspectors de comerç no sempre incorporaran a l’acta de les visites uns fets que determinin l’obertura d’un expedient sancionador.

Les associacions de comerciants reunides amb el Grup parlamentari socialdemòcrata han valorat positivament la iniciativa de presentar la proposició de llei del comerç, un fet llargament reivindicat pel sector.

Text: PS

1 comentari

  1. UFFF quina por que fa el somriure d’en David Rios!! I aquest amb el Lopez i cia han de liderar l’esquerra andorrana? Doncs amb mi han perdut un vot!! Massa personalismes i afan de protagonisme! Els de DA es deuen estar descollonant del riure! Si els del PLA es presneten al 2015 encara guanyaran tu….pobre Andorra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada