El president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu ha entrat aquest matí al Registre del Consell General sis esmenes a l’articulat del “Projecte de llei sobre els requisits organitzatius i les condicions de funcionament de les entitats operatives del sistema financer, la protecció de l’inversor, l’abús de mercat i els acords de garantia financera”.

Amb aquestes esmenes els socialdemòcrates busquen reforçar els mecanismes de control intern que han de ser contemplats en la política de gestió de riscs de les entitats financeres. També demanen una referència explícita a la responsabilitat social corporativa.

D’altra banda el Grup parlamentari socialdemôcrata també fa esment en el fet que, des del punt de vista del manteniment de la confiança del mercat en la solvència de les entitats bancàries, resulta molt convenient que la normativa reguladora eviti cap suspicàcia de connivència entre les entitats bancàries i les empreses que les auditen.

En aquesta línia de reforçar la independència de les auditores s’han presentat les esmenes cinquena i sisena.

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat també tres esmenes al “Projecte de llei sobre el règim jurídic de les entitats operatives del sistema financer andorrà.”

Les esmenes fan referència a l’experiència que han de tenir els alts càrrecs de les entitats financeres i al nivell mínim de recursos propis de les entitats bancàries i de les entitats financeres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada