El PS preguntarà en la sessió de control a Govern per la intoxicació de l’aigua d’Arinsal

La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili vol que el Govern doni explicacions sobre la intoxicació causada per garrafes d’aigua provinents de la Font d’Arinsal en la sessió de control que tindrà lloc aquest dijous al Consell General. La parlamentària ha tramitat una pregunta que l’executiu haurà de respondre de forma oral per explicarles actuacions realitzades des del moment que es va tenir coneixement de la situació, les afectacions que s’hagin pogut detectar al país i l’opinió de tot l’afer.

En l’escrit tramitat a Sindicatura, Gili recorda que el brot ha afectat “més de 4.000 persones a Catalunya” i posa en relleu les explicacions donades per Jordi Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat, segons les quals “no hi ha hagut cap tipus de transgressió o anomalia” a la planta que l’empresa distribuïdora de les garrafes te a L’Hospitalet de Llobregat i, per tant, “no es planteja cap tipus de sanció”. També remarca que les autoritats catalanes han qualificat “d’excepcional” la presència d’un norovirus, agent causant de la intoxicació, en aigua envasada.

Des del PS s’ha volgut remarcar la preocupació per la situació, que té afectacions en la salut pública, i, en especial, pel dany que els fets ocorreguts, per la “mala publicitat” causada, poden ocasionar a la imatge d’Andorra. Per tot això, es pregunta al Govern “què ha passat, quines actuacions ha fet l’executiu, quines afectacions hi ha hagut al país i quina és la seva opinió sobre tot l’afer de la contaminació de l’aigua de garrafes d’Arinsal”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.