cassLa consellera socialdemòcrata Rosa Gili ha presentat una pregunta on demana pels passos efectuats per Govern i la CASS de cara a estudiar  la possibilitat que aquest organisme pugui esdevenir entitat gestora del Pla de Pensions de la Funció Pública.

En el treball parlamentari de la llei 23/2014, del 30 d’octubre, la comissió legislativa de Finances va permetre incorporar en l’article 16 la possibilitat que la Caixa Andorrana de Seguretat Social pogués optar al concurs per esdevenir l’entitat gestora del Pla de pensions de la Funció Pública. 

Tanmateix, el grup majoritari va precisar en l’articulat de la llei que la CASS s’havia de poder presentar al concurs amb condicions d’igualtat amb d’altres candidats del sector privat.

Aquesta és una opció que podria arribar a ser menys costosa per tots els partícips del Pla de pensions de la Funció Pública a l’utilitzar un organisme públic. Tanmateix, aquesta nova tasca implicaria algun cost afegit a la CASS (recursos humans o altres) que hauria de ser evidentment assumible pel mateix Pla. 

Com que la vocació essencial de la CASS no és la d’exercir d’entitat gestora d’un pla de pensions, per poder­hi pretendre, aquesta hauria de seguir indicacions de l’executiu en el sentit de preparar­se a aquesta eventualitat, així com estudiar les implicacions econòmiques, a saber els beneficis o inconvenients que això implicaria, entre altres qüestions.

Per tot això, els consellers Socialdemòcrates demanen si hi ha hagut alguna indicació, mandat o recomanació per part de Govern a la CASS per tal de preparar­se a poder optar al concurs de l’entitat gestora del Pla de Pensions de la Funció Pública. També volen saber si Govern o la CASS han encarregat algun estudi en relació a la conveniència de que la CASS pugui esdevenir entitat gestora del Pla de Pensions de la Funció Pública i finalment sobre si caldria alguna modificació legislativa o reglamentària per permetre aquesta eventualitat.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada