alis-gili-lopez-psLa  reforma de model de competències i de transferències comunals i la reorganització del transport escolar dels quals els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) voldran explicacions de Govern durant la propera sessió de control al parlament, prevista per al dijous 10 de novembre. Pere López i Rosa Gili han tramitat dues preguntes sobre aquests assumptes perquè l’executiu les respongui de forma oral al ple.

La primera de les preguntes, formulada per López, és la que fa referències a l’anunciada reforma del marc competencial dels comuns. En l’escrit tramitat a Sindicatura, el president del grup mixt recorda que DA “fa anys i anys que s’ha compromès a tirar endavant” aquestes importants modificacions però que, en canvi, “el tema sembla que ja no és avui en l’agenda política” de la formació ‘taronja’. I és que, remarca, “en el sentit  contrari d’endreçar les competències (…) ens proposa la creació de noves entitats amb personalitat jurídica entre comuns i/o entre comuns i Govern”, en referència al projecte de llei de col·laboració entre administracions. També posa en relleu que “la secretària d’Estat de Relacions Institucionals no s’ha reunit a hores d’ara ni un sol cop amb els grups parlamentaris”.

López continua recordant que en la modificació de la Llei de transferències feta el 2015 es va establir el 31 de desembre de 2017 com a data límit perquè el Govern presentés un text amb el nou marc normatiu. Ara, però, manifesta que “tot apunta que viurem un nou episodi de manca de respecte per part de DA a quin ha de ser el paper de la llei en un estat de dret”.

Per aquests motius, el conseller general del PS demana a Govern “si té realment la intenció de tirar endavant la tan necessària reforma de les competències i transferències comunals i en quina data disposarà d’un esborrany del projecte de llei perquè els grups parlamentaris el puguem estudiar”.

El conseller del PS ha explicat que, amb la pregunta, es vol constatar que “tot i el discurs en aquest sentit de Toni Martí”, aquesta necessària reforma del model d’Estat “no està a l’agenda política” i, de fet, “ens temem que no hi ha voluntat per fer-ho”. En aquest sentit, López ha apuntat que “la legislatura està avançada” i no hi ha cap moviment clar en aquesta direcció. A més, ha recordat “el comportament parroquialista en el mal sentit del terme de bona part de les persones influents” al partit ‘taronja’. A la vegada, ha avisat que no fer la reforma “seria una falta de respecte al seu compromís i no fer front a una necessitat del país”, tot manifestant que la situació actual “costa molts diners dels impostos dels ciutadans”.

Transport escolar

Per la seva banda, Gili interrogarà l’executiu sobre els canvis en el transport escolar. La consellera general del PS recorda que, en resposta una pregunta escrita anterior, el Govern “ens comunicava haver estalviat 514.788 euros”entre el curs actual i l’anterior i que “en les seves declaracions el ministeri d’Educació assegura continuar mantenint un servei de qualitat”. Malgrat aquestes informacions, apunta, “els socialdemòcrates mantenim dubtes quant a la gestió d’un servei prou important” i, per això, reclama a Govern que “certifiqui que s’està oferint amb totes les garanties de seguretat i altres consideracions inherents a un ús destinat a infants i joves estudiants”.

La consellera socialdemòcrata ha recordat que ja fa uns mesos es va fer una bateria de preguntes per “tenir precisió sobre com s’havia reorganitzat el transport escolar”. Ara, explica Gili, “un cop analitzada la resposta, ens sorgeixen dubtes”, especialment per com s’ha aconseguit l’estalvi, superior al mig milió d’euros. Per això, afirma, “volem que el Govern ens certifiqui que el servei s’ofereix amb qualitat” i, sobretot, que es fa tenint en compte el tipus d’usuaris –infants i joves- al qual va destinat.

(Text: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada