El Partit Socialdemòcrata (PS) vol que el Govern aclareixi els efectes que la reforma de la funció pública tindrà sobre els treballadors comunals i d’altres ens com l’administració de justícia i altres entitats públiques. Aquest és l’objectiu de la pregunta amb resposta oral que el conseller general Pere López ha tramitat de cara a la sessió de control que ha de tenir lloc el 15 de març al Consell General. Per la seva banda, Rosa Gili també vol que l’executiu expliqui com preveu controlar els pisos buits que hi ha al país de cara a l’anunciada taxa que es vol posar i si això implicarà, finalment, que es creï un registre de la propietat.

En l’escrit tramitat a Sindicatura aquest divendres, López recorda que “el Govern, té previst, segons els seus mateixos anuncis, tramitar en poc temps una nova llei de Funció Pública” i que “aquest text no només servirà de marc per als treballadors de l’administració central sinó que les seves disposicions també han d’aplicar-se als dels set comuns”. A la vegada, posa en relleu que, recentment, “la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha declarat que preveu no aplicar alguna de les disposicions previstes a la llei, com ara la conversió de triennis en quinquennis, als treballadors del comú que dirigeix” i que “des de l’administració de l’administració de justícia també s’ha expressat dubtes de com els afectaria la nova llei”, incògnites que també afecten “les diferents entitats públiques”.

Per això, pregunta “com preveu Govern que la nova llei de Funció Pública afecti els treballadors dels set comuns”. També demana el mateix pel que fa als empleats de l’administració de justícia i als assalariats d’altres entitats públiques”.

López ha explicat que “ens ha sorprès que alguns mandataris comunals hagin defensat que aquesta llei no afectaria els seus treballadors públics”. Per tant, “volem si hi ha o no aquesta afectació”, ja que “podria haver un malentès per part de cònsols, empleats i sindicats en pensar que no estarien subjectes a les disposicions del text”.

Per la seva banda, la consellera Rosa Gili, en la seva pregunta, recorda que “el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va anunciar al Consell General diferents mesures per fer front a la greu problemàtica que es viu al mercat de lloguer d’habitatges” i que una d’elles era “la creació d’una taxa que gravi aquells pisos que es troben buits”. En aquest sentit, apuntat que “per poder controlar quants pisos buits hi ha al nostre país i per què estan sense utilitzar és necessari tenir en marxa un registre de la propietat que actualment no existeix”.

Per això, la parlamentària socialdemòcrata demana “com preveu Govern controlar els pisos buits que hi ha al nostre país”. També reclama que l’executiu contesti “per què no s’ha creat un registre de la propietat per, entre altres funcions, poder saber quants pisos buits hi ha al nostre país”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada