El PS pregunta al Govern sobre l’estat actual del Model Andorrà d’Atenció Sanitària

rios

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha presentat dues preguntes d’urgència per a la sessió del Consell General que se celebrarà demà dijous. En la primera d’elles demana al Govern que expliqui l’abast de la retallada sanitària que pretén tirar endavant i, en la segona, pregunta sobre l’estat actual del Model Andorra d’Atenció Sanitària (MAAS)

El projecte de pressupost de 2015 de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) incorpora un document intitulat “Possibles mesures a prendre en relació a la seguretat social per l’exercici 2015”. El citat document inclou 19 mesures, moltes de les quals representarien una important retallada sanitària. Tenint en compte que en el mateix document es diu literalment que “el pressupost de la CASS del 2015 preveu que es portin a terme algunes de les mesures”, Rios pregunta al Govern quan implantarà les citades mesures incloses en el Pressupost de la CASS.

Una vegada més, els socialdemòcrates es veuen obligats a demanar explicacions davant “del silenci i l’obscurantisme de la gestió de l’executiu de DA davant decisions que afecten a la CASS i que poden tenir conseqüències molt negatives per la ciutadania”.

D’altra banda, el president del grup socialdemòcrata també pregunta sobre l’estat en què es troba la creació del Model Andorra d’Atenció Sanitària (MAAS). I és que justament aquesta setmana el Govern ha anunciat que la primera prova pilot del sistema per intentar posar en marxa el metge referent (un dels pilars de la reforma sanitària) s’estrenarà a principi de desembre, quan la planificació del ministeri de Sanitat a l’inici de la legislatura pretenia que entrés en vigor durant el 2012.

(Text : grup socialdemòcrata)