El PS pregunta al Govern sobre el retard en l’aprovació dels projectes de delimitació dels entorns de protecció

rosa-giliLa consellera general del Grup parlamentari socialdemòcrata, Rosa Gili, ha presentat una pregunta en declaració d’urgència perquè el Govern doni explicacions sobre el retard en l’aprovació dels projectes de delimitació dels entorns de protecció d’onze béns d’interès cultural.

Segons el PS, “El 19 de setembre de 2012 es van adjudicar els treballs pels estudis i la redacció dels projectes de delimitació de l’entorn de protecció dels béns següents: Sant Romà, castell de les Bons i els santuaris nou i vell de Meritxell. Posteriorment, el 29 de novembre del 2012, es van adjudicar els mateixos treballs per Sant Serni de Nagol i Sant Marc i Santa Maria d’Encamp. Finalment, l’11 de desembre del 2013 va arribar el torn de Sant Serni de Llorts, Santa Victòria i Sant Iscle de la Massana, casa Rossell, casa Areny-Plandolit i Sant Corneli d’Ordino.

Malgrat que els terminis d’execució dels treballs eren de 90 dies a partir de la notificació als adjudicataris, malauradament de les primeres adjudicacions han passat 17 mesos i dels darrers, a la redacció d’aquesta nota, 103 dies i no se’n ha aprovat cap ni un”. Davant de la inoperativitat i la deixadesa amb la què està actuant al Govern alhora d’aprovar els projectes de delimitació dels entorns de protecció dels béns d’interès cultural del nostre país, la consellera Gili demana que s’expliquin els motius del retard en qüestió”.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.