El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol analitzar la despesa que es fa tant a Govern com a altres entitats de dret públic en càrrecs directius o de responsabilitat, així com en complements per aquestes contractacions. Aquest és l’objectiu de la demanda d’informació entrada aquesta setmana, després de comprovar informacions recents que apunten que aquestes partides s’han disparat de forma considerable en els darrers anys.
En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura, López demanda, en primer lloc “l’organigrama complet del personal de Govern, desglossat per ministeris i departaments”. Se sol·licita que la documentació vingui acompanyada amb la informació de les remuneracions dels alts càrrecs, càrrecs de relació especial, directors, caps d’àrea, caps de servei, coordinadors i altres treballadors amb complements de responsabilitat o altres complements salarials”. En segon lloc, les mateixes dades es volen tenir de “totes les entitats de dret públic”, és a dir “aquelles el pressupost de les quals depèn de l’aprovació del Consell General”.
En la demanda es demana que “la informació ens sigui facilitada, per una banda, en un document tipus full de càlcul, amb cada dada individualitzada i identificada a la seva casella, i per l’altra en paper”. També es vol que “les dades de salari han de ser desglossades mes a mes, amb el total final de l’any, per a l’exercici 2017”.
López ha explicat que “volem disposar de tota la informació relativa a tot tipus de complements i retribucions per a alts càrrecs”, tot posant en relleu “l’increment que s’ha produït en els darrers anys”, destacat a algunes informacions periodístiques, així com “el que han comentat des dels sindicats”. La voluntat de la demanda respon poder “tenir contrastades aquestes dades”.
El conseller general del PS ha indicat que “compartim la sensació de l’existència de molts càrrecs intermedis i de molts complements com a element que dispara la despesa pública de personal”. En aquest sentit, ha advertit que la situació es viu a Govern però “molt més en el cas de les entitats parapúbliques, les que existien i les que s’han anat creant al llarg d’aquestes dues legislatures”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada