gerard-alisEl  conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís ha tramitat una pregunta a Govern per intentar esclarir les importants deficiències viscudes a l’Agència Tributària les darreres setmanes, que han coincidit amb el moment àlgid de la campanya de declaració de l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF). La qüestió haurà de ser resposta des de l’executiu el dijous 4 d’octubre, durant el primer ple de control previst per aquest període de sessions.

En l’escrit tramitat a Sindicatura, el parlamentari socialdemòcrata recorda que “aquests dies diversos mitjans d’informació del país es fan ressò de les llargues cues que es formen a l’Agència Tributària per a la declaració de l’IRPF” així com de “les deficiències en la informació tramesa als ciutadans”. Aquestes últimes, remarca Alís, són “degudes a la falta de planificació i de formació donada per part del Govern”. Això, indica, ha generat “un malestar general” entre “la ciutadania”.

Per això, el conseller general demana a Govern si “pot confirmar-nos que l’Agència Tributària no ha disposat dels mitjans per dur a terme la gestió i recepció dels impostos i, en particular, de l’IRPF?”. També pregunta “quines han estat les actuacions dutes a terme per afrontar la campanya de recaptació” d’aquesta figura impositiva. En darrera instància, també vol saber “per quins motius creu el Govern que s’han produït disfuncions tan importants” a l’organisme, com ara “explicacions contradictòries, llargues cues d’esperes o falles importants del sistema informàtic”.

Alís ha volgut recordar el “rebombori” que s’està generant amb aquesta campanya de liquidació de l’IRPF, ja que “sembla que hi ha importants mancances en la seva gestió i s’estan produint cues i deficiències en la tramitació electrònica”. Per això, “preguntem i volem que se’ns expliqui si hi ha prou mitjans per la gestió”. El parlamentari no amaga que “pensem que això es deu a una manca de planificació i organització” per part de l’executiu, de qui espera que “contesti si l’agència tributària està degudament dimensionada per atendre la liquidació de l’IRPF i d’altres impostos”.

Text: PS

1 comentari

  1. Ara si truques per demanar hora et contesten de males maneres que ja no donene hores. Llavors? Vaig demanar, la resposta va ser que anes a buscar la proposta i si estic d’acord perfecte si no que ja reclamaria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada