Andorra ha iniciat les negociacions per mirar d’arribar a un acord d’associació amb la Unió Europea que pot esdevenir cabdal per al futur del país. El procés d’acostament, però, no es pot negar que aixeca importants dubtes i incògnites entre la ciutadania. El Partit Socialdemòcrata n’és conscient i, per això, ha organitzat el proper dissabte el seminari “La ciutadania andorrana davant l’acord d’associació amb la UE” que persegueix, justament, mirar d’ajudar a comprendre millor les repercussions que aquestes converses amb l’organisme europeu poden tenir per al Principat.

La jornada, que serà impartida pel professor d’Esade, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Barcelona Eduard Sagarra Trias, expert en dret comunitari, està oberta a militants i simpatitzants de la formació. Se celebrarà el proper dissabte 12 de setembre als locals del Partit Socialdemòcrata a partir de dos quarts de deu del matí (9.30 h.).

La xerrada pretén ser divulgativa i apropar de forma amena els diferents aspectes claus en el procés d’acostament a la UE, com ara els antecedents, com pot influir en les futures relacions entre Andorra i l’organisme, el funcionament de les pròpies institucions europees o els aspectes judicials, entre d’altres. La voluntat de l’expert convidat pel PS és, justament, que els assistents puguin intervenir i preguntar sense cap por sobre els temes que es tractaran.

L’encarregat de fer la presentació del ponent serà el conseller general i president del grup parlamentari mixt, Pere López. Durant la seva intervenció, López també recordarà el context històric de les negociacions engegades amb la UE i informarà del calendari actual de les converses i dels treballs que s’estan efectuant des de la comissió legislativa d’Afers Exteriors.

El ponent

Eduard Sagarra Trias, nascut a Barcelona l’any 1947, està especialitzat en diferents àmbits de dret, sobretot en internacional tant públic com privat, comunitari, d’estrangeria i immigració i de drets humans. És membre i soci-fundador del prestigiós bufet espanyol Roca Junyent i professor a la Universitat de Barcelona i a Esade-Ramon Llull.

Es va llicenciar en dret a la Universitat de Barcelona, facultat en la qual també es va doctorar. També té formació específica en dret comparat, organitzacions europees (Universitat d’Estrasburg) i dret internacional públic i privat (Acadèmia de Dret Internacional 11de l’Haia).

A part de la seva tasca com a advocat, Sagarra Trias és professor titular de la Càtedra de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona i de Dret Internacional Públic, dret de la nacionalitat, dret d’estrangeria i ciutadania europea i dret comunitari a la facultat de Dret d’Esade, Universitat Ramon Llull, centre on també dirigeix i coordina el màster en Dret Internacional dels Negocis.

És autor de nombrosos monografies ,llibres i articles de revista sobre dret de la nacionalitat, estrangeria, immigració, asil, dret internacional públic i privat, drets humans, Dret comunitari Europeu; drets i llibertats comunitàries i, sobre ciutadania europea. A banda de participar com a expert i col·laborador en diferents mitjans, també escriu al seu propi blog http://eduardsagarra.blogspot.com/.

(Text: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada