El PS lauredià demana sobre la selecció i contractació de personal per garantir la transparència

Els consellers socialdemòcrates del Comú de Sant Julià han explicat aquest dijous en una roda de premsa les dues demandes fetes al Comú sobre el procés de selecció per contractar tres cuidadors per al futur Observatori d’animals de Naturlàndia, així com pel recent nomenament de la cap de gabinet dels cònsols després de ser contractada com a responsable de comunicació per la societat Camprabassa. Els consellers del PS demanen sobre aspectes com l’empresa encarregada de fer la selecció dels primers, les proves que han hagut de passar o les condicions contractuals actuals de la cap de gabinet dels cònsols, entre altres. Amb aquesta informació volen assegurar que els processos es fan seguint criteris de transparència, els mèrits i la igualtat d’oportunitats entre els candidats. En el primer cas, afirmen també que no saben en quin punt es troba el procés de contractació i ‘si ja hi ha els tres noms sobre la taula’; en el segon, a més, creuen que és ‘recriminable’ si s’ha intentat incloure una persona més quan es va afirmar que el Comú no faria més contractacions amb la seva incorporació a través d’una societat.

L’oposició laurediana ha entrat dues demandes d’informació al Comú per conèixer el procés i la situació de l’edicte per contractar a tres cuidadors per al parc d’animals de la Rabassa i per saber les condicions del nomenament de l’actual cap de gabinet dels cònsols després de ser contractada com a responsable de comunicació de Naturlàndia.

Pel que fa al primer procediment volen que es demostri que el procés ‘seguirà el seu curs de forma impecable’ en aspectes com la pròrroga que es va concedir en la presentació de candidatures per incloure-hi els residents portuguesos que no hi constaven en un principi i que, segons els socialdemòcrates, només hauria de ser vàlida per a aquest col·lectiu i no per als altres que ja van disposar del seu termini per presentar-se. En aquest temps de més, segons han apuntat, també hauria entrat la sol·licitud del marit de la cònsol per presentar-se a l’edicte, a qui veuen amb tot el dret a accedir-hi però respectant els terminis i els criteris de selecció.

Un altre aspecte que volen aclarir té a veure precisament amb aquests criteris ja que els consellers socialdemòcrates han indicat que hi ha persones que han estat descartades per no posseir permís d’armes. Un fet que no constava en l’edicte i que pregunten si apareix en el plec de bases al qual no han tingut accés. En el mateix sentit, demanen sobre les proves que han hagut o han de passar els candidats, l’empresa encarregada de la selecció, el currículum dels candidats o el nombre de sol·licituds rebudes, entre altres.

L’objectiu de tot plegat és poder avaluar el procés i ‘dissipar’ els dubtes raonables que hagin pogut sorgir o garantir la imparcialitat del mateix, segons ha manifestat el conseller Rossend Areny. A més, asseguren que no saben en quin punt es troba el procés de selecció i si ja hi ha els tres noms dels candidats sobre la taula.

En relació al nomenament de la cap de gabinet dels cònsols, han indicat que la contractació d’aquesta persona com a responsable de comunicació de Naturlàndia se’ls va comunicar després d’una petició seva i d’observar la seva presència al Comú. El fet de contractar-la a través d’una societat i no del Comú permet fer-ho sense obrir un concurs, el que consideren que deixa de banda altres professionals qualificats del Principat.

Més tard, l’1 d’octubre, han explicat que van conèixer el nomenament d’aquesta persona com a cap de gabinet dels cònsols, encara que l’acta de la Junta de Govern on es va prendre aquesta decisió no es va incloure en el darrer Consell de Comú.

La valoració que en fan és que es demostra que s’utilitzen les societats ‘per contractar sense haver de passar control’ i tenint en compte que Camprabassa té un 88% de capital públic han apuntat que els processos de contractació s’han de fer amb la màxima equitat, en funció dels mèrits dels candidats i el més transparents possible. Si s’entén que es va utilitzar la societat com una drecera per ocupar un càrrec de confiança al Comú es tractaria d’un fet ‘gravíssim’ i un comportament ‘poc ètic’, han dit.

D’altra banda, centrant-se en la contractació la nova figura passaria a engreixar la partida de relacions especials que ja puja a uns 230.000 euros i, com han dit, en els temps que corren cal ser ‘especialment curosos amb la contractació de personal i els afers públics’.

Per tot això, han demanat les condicions contractuals de la cap de gabinet dels cònsols, si ha presentat la seva dimissió com a responsable de comunicació de Naturlàndia i si està previst substituir aquesta figura amb una nova incorporació. A més, es pregunten com queda el Departament de Comunicació del Comú i quines funcions tenen els seus membres.

Per últim, els consellers Rossend Areny i Josep Roig han reclamat resposta a les quatre preguntes que han entrat aquest estiu i han valorat la decisió de la plataforma StopTobotronc de recórrer a Estrasburg, reiterant la seva sensació que l’atracció no és segura i que no han pogut comprovar l’existència de plans de seguretat i evacuació del giny.

1 comentari

  1. Només us falta una pregunta: Quin es el conseller que aparca durant tot el dia a les places del Comú per anar a la seva feina particular? Pista: No es de la majoria.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES