El  Partit Socialdemòcrata (PS) considera positiu el reforçament de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) que suposarà l’arribada d’un nou director, Ramon López, que substituirà a la fins ara màxima responsable de l’organisme, Maria Cosan. Tot i així, el conseller general de la formació Gerard Alís ha lamentat que no s’hagi apostat per incorporar un expert francès i no espanyol de cara a dotar d’una major equilibri als càrrecs i a les institucions entre els dos països veïns.

El parlamentari ha posat en relleu la necessitat de dotar l’organisme de persones preparades, més tenint en compte els esdeveniments succeïts recentment, i en especial la crisi per la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA). “Valorem positivament que es reforci l’INAF. És important, tenint en compte la situació que s’ha donat de crisi financera, que es contracti gent amb la capacitat suficient”, ha manifestat. Alís ha estat prudent a l’hora de valorar la idoneïtat de López, ja que encara no s’ha facilitat prou informació sobre l’escollit. Tot i això, no ha negat que “el currículum que ens han explicat sembla adequat”.

Malgrat aquesta consideració inicial, però, el PS sí que ha volgut remarcar un aspecte que no acaben de compartir del tot del nomenament: el fet que s’hagi optat per una persona amb nacionalitat espanyola. “No ens queixem tant pel fet que no sigui andorrà, perquè entenem que el mercat local és petit per dotar persones en certs càrrecs, però sí que pensem que hagués tocat mirar una mica més cap al nord per fer contrapès dins dels càrrecs i les institucions andorranes”, ha explicat. Al seu entendre, hagués estat “més raonable” buscar la persona per ocupar la direcció de l’INAF a França. Sense voler, però, generar més polèmica, Alís ha apostat per “mirar com funciona i el seu tarannà per veure si és o no la persona adequada”.

El conseller general ha volgut reiterar la importància de “reforçar el supervisor financer”. De fet, ha avisat que “encara farà falta incorporar-ne més professionals”, ja que la tasca de control serà “tant del sector bancari com el de les assegurances”. Sobre la figura de López ha indicat que “esperem que doni un suport important i reforçar la figura del supervisor perquè pugui fer una tasca real de control per evitar tornar a passar una crisi com la que hem viscut amb BPA”.

Text: PS

2 comentaris

  1. Sí aquests del PS són uns cracks argumentant les seves posicions polítiques.

  2. I per què ha de ser millor un/a senyor/a de França? L’important serà el curriculum sense importar la nacionalitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada