assessorsEl Partit Socialdemòcrata ha informat, mitjançant un comunicat de premsa, que el Govern ha incrementat en un 50% el seu personal de relació especial des del març del 2012 fins el setembre del 2013. En aquest període de temps s’han sumat una desena de persones a aquest grup, i això ha comportat un increment del 43% de la partida destinada a aquest àmbit. La quantitat per a aquesta partida ha passat dels 923.744 euros anuals a 1.320.577 euros anuals, fet que els socialdemòcrates consideren ‘inadmissible’.

En resposta a la demanda d’informació de la consellera general socialdemòcrata, Mariona González, el Govern ha tramès la informació del personal de relació especial que té contractat actualment. En la informació adjuntada es reflecteix que hi ha 33 persones amb aquesta condició, front les 22 que hi havia el mes de març del 2012.

La partida dedicada a aquest personal, per tant, és actualment de 101.582 euros mensuals, un 43% més que els 71.057 euros mensuals del febrer del 2012, segons assenyala el PS en el seu comunicat.

Els socialdemòcrates, a més, apunten que la nòmina del personal de relació especial del Gabinet del Cap de Govern s’ha augmentat un 12%. De fet, els cinc salaris d’aquest gabinet són de 2.306 euros, 2.657 euros, 3.201 euros, 3.473 euros i 4.316 euros. Els socialdemòcrates assenyalen que, a més, ‘si la comparativa es fa tenint en compte que un dels efectius de relació especial del març del 2012 en l’actualitat és secretari d’Estat, aleshores l’augment de la despesa del Gabinet d’Antoni Martí arriba al 73%’.

Per al PS aquests increments són ‘una flagrant contradicció amb la política de retallades socials que està impulsant l’Executiu’. També lamenten ‘la manca de transparència i l’opacitat del Govern’ pel fet que se’ls hagi entregat la informació ‘a mitges’, sense especificar els noms i cognoms. Asseguren que això dificulta la comparativa amb les dades de l’any anterior, i per aquest motiu s’ha demanat un complement d’informació en aquest sentit.

De les dades entregades pel Govern als socialdemòcrates es poden veure les modificacions en els càrrecs del personal de relació especial i les noves contractacions. Entre aquests es veu la incorporació de personal a la secretaria d’Estat d’Esports, a la secretaria general del Govern, dues al Departament d’Economia, al Departament d’Ordenament Territorial, dues al Departament d’Afers Multilaterals i Cooperació, dues al Departament d’Interior, al Departament de Policia, a la direcció general de Salut i Benestar, i dues al Ministeri de Presidència.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada