pere-lopezEl conseller del Partit Socialdemòcrata i president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha lamentat la “pressa” amb la qual es vol celebrar el debat d’orientació política, que ha quedat fixat pels dies 8 i 9 d’octubre durant la reunió de la Junta de Presidents del Consell General. Des de la formació s’havia demanat endarrerir la cita fins com a mínim final de mes ja que cap dels documents demanats a organismes com ara l’Inaf o la UIF des de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera ara fa vàries setmanes ha arribat encara als grups i, per tant, s’entén que, sense aquests informes, s’afrontaria el debat en una “situació d’asimetria”.

López ha volgut manifestar “la preocupació per la manca absoluta de documentació” tot criticant que s’estigui “dilatant molt la seva entrega”, un fet que, ha remarcat, “dificulta la feina dels consellers”. Aquesta informació reclamada fa referència les compareixences celebrades al juliol, com ara la del màxim responsable de la Unitat d’Intel·ligència Finanera, Carles Fiñana, que, ja va advertir en el seu dia el conseller del PS, va deixar a l’aire importants dubtes. “Anar a una compareixença de tres o quatre hores sense un sol document al davant ni un índex per poder-la seguir i que se’ns digui que se’ns entregarà després però  en dos mesos no haver rebut cap document, al nostra entendre, està al límit de la falta de respecte si no l’ha superat ja cap el Consell General”, ha afirmat.

El president del grup mixt també s’ha mostrat crític amb el fet que la data del 8 i 9 d’octubre per a la celebració del debat d’orientació política sigui “imposada i inamovible” malgrat que, durant la reunió de la Junta de presidents, al cap de Govern, Toni Martí, “se li han aportat arguments tot dient que el debat al novembre podia ser més igualat i més ric per a l’opinió pública i els ciutadans”.

Un cop fixada la data, però, des del PS s’ha volgut insistir en la necessitat de tenir els documents reclamats per poder aconseguir que la sessió parlamentària sigui realment eficaç. “És imprescindible tenir-los per arribar a un veritable debat el dia 8 i 9 d’octubre”, ha assegurat. En cas contrari, ha advertit López, “serà un exercici de cara a la galeria però no serà possible debatre si una de les parts no pot tenir aquests informes amb suficient antelació com per poder-los analitzar”. Així, el parlamentari ha deixat clar que “som favorables a un debat d’orientació amb equilibri i respecte cap el Consell General”.

(Text: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada