La consellera general del Grup parlamentari socialdemòcrata, Rosa Gili, ha presentat a Sindicatura unes preguntes adreçades al Govern en referència a la participació dels alumnes de segona ensenyança a les activitats d’hivern que proposa el ministeri d’Educació (esquí alpí, esquí de fons, patinatge…) durant aquest curs 2012-2013.

Segons Gili  “l’’esquí és sens dubte un dels esports nacionals al nostre país. A través d’aquesta activitat, els nostres joves aprenen un esport a l’aire lliure que a més de ser una activitat lúdica i educativa, també pot ser una inversió de futur per a molts. Andorra és un país de neu i les nostres estacions d’esquí proporcionen molts llocs de treball essencialment a l’hivern. Si l’educació del nostre país proporciona una bona formació en aquest àmbit, alguns dels nostres joves poden esperar treballar en aquest sector en un futur”

Per aquests motius el PS pregunta a Govern quants alumnes de segona ensenyança participen a les activitats d’esquí escolar o diverses activitats de neu o de patinatge i li demana el desglossament dels alumnes que han participat a cada una de les activitats detallant quines són aquestes activitats i la repartició d’alumnes segons els diferents centres educatius.