consellers-psEls consellers del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López han presentat un total de cinc preguntes que el Govern haurà de respondre durant la sessió de control que s’ha de celebrar al parlament el proper dia 24. Entre els temes abordats hi ha la distribució dels euros andorrans, la normativa pendent per a l’aplicació del nou fons de pensions dels funcionaris o els motius pels quals el Govern no compleix algunes de les recomanacions del departament d’Estat dels EE.UU. per millorar la lluita contra els delictes de blanqueig i crims financers.

En aquest últim apartat, Pere López recorda que les autoritats americanes, en el seu informe del 2015 reitera dues recomanacions a Andorra que, de fet, ja s’havien apuntat en anys anteriors. En concret, es demana “l’adopció d’un sistema de reporting de les transaccions en divisa” i la adhesió a la Convenció de Nacions Unides contra la corrupció. Per ara, no s’han seguit aquestes peticions i es pregunta a l’executiu els motius.

Un altre afer que preocupa el PS són “els dubtes” sorgits en la distribució dels euros andorrans amb, entre d’altres, denúncies per suplantació d’identitat, especulació i també desinformació. Una situació que, es recorda, “està sent un despropòsit que malmet seriosament la imatge del nostre país”. Per això és qüestiona l’estat de la distribució dels euros i si s’ha donat solució als problemes apareguts.

De la seva banda, Gerard Alís ha sol·licitat al Govern quan es preveu tenir enllestit els reglaments necessaris per a l’aplicació correcta de la llei de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública així com les simulacions individualitzades que, es va assegurar des de l’executiu, havien de facilitar-se a tots els treballadors públics. Cal recordar que aquesta mateixa setmana la plataforma de sindicats ha expressat mitjançant una carta adreçada als grups parlamentaris el malestar pel fet que ni la normativa ni les simulacions estiguin encara enllestides.

El PS ha preguntat per altres dos temes més. D’una banda, per la negativa del Govern a cedir l’Estadi Nacional per al partit d’Europa League entre el Lusitans i el West Ham el passat mes de juny i, de l’altra, per l’estat actual del projecte, anunciat durant la passada campanya electoral, de construcció de l’estació nacional d’autobusos.

Text: PS

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada