El PS insta a revisar els criteris per rebre prestacions perquè arribin als aturats de llarga durada

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, i la secretària d’organització, Rosa Gili, han valorat aquest dilluns les respostes del ministre d’Interior sobre les mesures que preveu prendre el Govern contra l’atur i les dades del Servei d’Ocupació publicades aquest dilluns. López i Gili han criticat un cop més la ‘inacció’ de l’Executiu en aquest àmbit i la manca d’iniciatives legislatives per fer disminuir el nombre de desocupats. Han recordat les propostes de reactivació de l’economia esmentades la setmana passada com la creació d’un parc tecnològic o el foment de les energies renovables i han considerat que potser caldria revisar els criteris per rebre prestacions per desocupació, per exemple, perquè hi puguin accedir els aturats de llarga durada.

El PS ha reiterat un cop més la seva preocupació per les dades de persones inscrites al Servei d’Ocupació que arriben a les 1.176 i per la manca de propostes de l’Executiu per fer front a aquesta situació. Els socialdemòcrates s’han mostrat ‘preocupats’ per la ‘lleugeresa’ amb què el Govern afronta aquest tema i per l’important nombre d’aturats majors de 40 anys i joves.

Sobre aquests dos sectors, la secretària d’organització, Rosa Gili, ha assenyalat que cal ‘acotar’ la formació per adaptar-la a aquests grups, mentre que el primer secretari del partit, Pere López, ha manifestat que, per sobre de tot, cal crear ocupació i reactivar l’economia per crear nous llocs de treball.

Les respostes del ministre d’Interior, Xavier Espot, en relació a la renovació del Servei d’Ocupació són, segons ha afirmat Gili, propostes de resolució que el grup parlamentari socialdemòcrata va fer durant el debat d’orientació política. Tot i estar-hi d’acord perquè ‘ja ho vam demanar’, troben a faltar que s’activin del tot les reformes per facilitar i agilitzar els tràmits.

Amb tot, López ha remarcat que ‘no perdem de vista la nostra reclamació’ i ha demanat que l’Estat s’ocupi de les persones que no tenen feina recordant les propostes de la setmana passada en relació a facilitar l’obertura de noves empreses en sectors com les energies renovables o la creació d’un viver d’empreses.

Pel que fa a les prestacions per desocupació, tot i que al maig han baixat els aturats i han crescut els subsidis, Gili ha assenyalat que en els darrers mesos la situació ha estat al contrari i ha considerat que potser cal revisar els criteris per atorgar aquestes ajudes perquè no s’han canviat des que les va posar en marxa el Govern socialdemòcrata. La secretària d’organització del PS ha assenyalat que ‘deu haver-hi una sèrie de criteris que impedeixen que la gent que fa temps que està aturada pugui ser candidata a rebre aquesta prestació’ i, per tant, cal adaptar els criteris a aquesta nova situació.

Els representants del PS han explicat que han creat un grup de treball per analitzar les propostes del Govern en relació a l’atur i la reactivació econòmica i que han començat a mantenir contactes amb les patronals i els sindicats. Aquests, ha dit Gili, ‘ens faran reflexionar i prioritzar’ per veure quines mesures es poden prendre i quines no. També volen ‘posar al dia’ les propostes que ja van presentar el setembre de l’any passat i creuen que ‘de cara a la tardor’ podran començar a presentar alguna iniciativa concreta en aquest sentit, han afirmat.

TOTES LES NOTÍCIES