El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha volgut mostrar el compromís del partit amb les persones desocupades coincidint amb el Dia internacional dels treballadors. Segons López, ‘la nostra activitat política estarà essencialment encaminada cap a aquestes persones’. Entre les propostes que volen tirar endavant hi ha el desenvolupament de programes de formació i capacitació per a persones aturades, que s’haurien d’oferir principalment a través del Servei d’Ocupació; i programes de formació per millorar la competitivitat de les empreses, així com altres ajudes a les petites i mitjanes empreses del país. López ha recordat que en el congrés del partit del passat 20 d’abril ja van aprovar la proposta de crear una quarta branca a la Caixa Andorrana de Seguretat Social per finançar les prestacions d’atur.

Amb motiu del Dia internacional dels treballadors, el primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha lamentat que no es realitzi cap acte per reivindicar els drets dels treballadors al Principat i ha considerat que demostra una manca de ‘salut democràtica’.

López ha manifestat que centraran l’acció política del partit en les persones que no tenen feina i intentaran ‘portar –ho a debat polític i propostes nacionals i parroquials perquè aquesta situació millori’.

Segons el primer secretari del PS, des del principi del mandat de Toni Martí gairebé 3.000 persones han perdut la feina i ha acusat al cap de Govern de no tenir l’atur com una de les seves prioritats. López ha criticat que el Govern centri en l’obertura econòmica la recuperació del mercat laboral i de l’economia i que dediqui ‘poquíssima atenció a les empreses del país’.

Precisament aquestes són, segons el PS, les que han d”estirar del carro’ i poden crear llocs de treball a curt termini i per fer-ho cal promoure plans de capacitació i ajudes per a les petites i mitjanes empreses.

De fet, López ha parlat de formació i programes de capacitació en dos sentits: cursos de reciclatge i preparació perquè els aturats puguin tornar al mercat de treball en ‘sectors clau’ com el turisme i els serveis i ajudes a petita i mitjana empresa amb programes de millora de la competitivitat.

El primer secretari socialdemòcrata ha recordat el projecte de llei de mesures de reactivació econòmica que va presentar el PS i que no va ser admès a tràmit, així com els plans de finançament preferent per a la creació d’empreses, la rehabilitació d’habitatges o el foment de les energies renovables que ‘han quedat congelats durant dos anys’ i que ‘s’han de recuperar’.

López s’ha compromès a debatre en les comissions i el comitè executiu del partit ‘propostes en aquest sentit’ i ha considerat que el servei d’ocupació ha de fer alguna cosa més que ‘no només el creuament de dades’. Així, tot i que les empreses també s’han de comprometre amb la formació, el PS creu que és l’Estat qui a través d’aquest servei ha de proporcionar les eines als aturats per trobar feina en els sectors on hi ha demanda.

Sobre la inexistència d’una assegurança per als aturats, el primer secretari del PS ha recordat que el partit va aprovar en el darrer congrés promoure la creació d’un fons per finançar les prestacions d’atur dins la CASS. López ha afirmat que esperaran que el Govern entri a tràmit la reforma d’aquesta entitat i si no s’hi inclou aquesta mesura hi faran esmenes perquè es tingui en compte.

3 comentaris

  1. Ja el tenim aquí, el llest de la classe, pren per tonto als ciutadans, es increible, per els seus actes el coneixereu. Aixo promet.

    Potse que anem a buscar la causa del problema, no ?? i analitzar el per que, no ???

  2. Aquest no hi plega res, es un aprofitat del moment, encara no ha entes on viu. Ja ho va demostrar quant estava al Govern, no hi plega res de res del nostre pais i de la seva realitat.Trini estic d´acord amb tu.

  3. Pot ser seria millor instar a crear llocs de treball, perque amb tota la formacio del mon si no hi ha llocs de treball, continuarem aturats, sino cap universitari estari sense feina!!

Comments are closed.