El PS impulsarà accions per fer entendre a la ciutadania les retallades de la nova llei de la CASS

El Partit Socialdemòcrata ha insistit aquest dimarts en el fet que la modificació de la llei de la CASS ‘no és cap reforma sinó una sèrie de retallades en prestacions i en drets’. El primer secretari del partit, Pere López, ha indicat que actualment estan preparant les esmenes, però que a més volen impulsar accions per fer pedagogia sobre el text i que el debat es traslladi a la ciutadania. Pel que fa a les reaccions sobre les declaracions del copríncep episcopal durant l’homilia del Dia de Meritxell, López ha indicat que ‘el paper que està jugant el bisbe no és el que li adjudica la Constitució’, però que ‘tampoc cal precipitar-se en cap sentit’.

El Partit Socialdemòcrata ha assegurat que el projecte de llei de modificació de la Llei de la CASS serà prioritari durant els pròxims mesos, i que volen que sigui una tramitació especial, ja que a banda de treballar amb les esmenes, també volen traslladar el debat a la ciutadania.

En aquest sentit, el primer secretari del partit, Pere López, ha explicat que estan treballant en alguna acció, encara per determinar, per tal que els ciutadans sàpiguen què hi ha al darrera de la llei, ja que al seu entendre, no és cap reforma, sinó una sèrie de retallades.

Pel PS, el més greu de la llei són les reduccions de les baixes laborals, l’enduriment de les condicions per accedir a determinades prestacions, i que se suprimeixen les prestacions familiars, ‘el gran avenç de la llei del 2008’.

Pel que fa al treball legislatiu, López ha indicat que s’ha creat una comissió dins del partit per estudiar la llei, i que no es descarta demanar una pròrroga al termini per presentar les esmenes. En aquest sentit, ha avançat, que les esmenes seran moltes i de gran complexitat tècnica.

D’altra banda, en relació a l’homilia del copríncep episcopal, Joan Enric-Vives, i a les reaccions de Jaume Bartumeu assegurant que obren més l’escletxa institucional, López ha dit que creuen que el paper que està jugant el bisbe no és el que li pertoca, però que tampoc cal precipitar esdeveniments.

 

TOTES LES NOTÍCIES