El PS expressa “preocupació” per com afecta la situació judicial de Jordi Cinca a la imatge d’Andorra

El Partit Socialdemòcrata ha volgut expressar la preocupació per com la situació judicial en què es troba immers el ministre de Finances, Jordi Cinca, podria afectar la imatge del Govern en particular i d’Andorra en general. A la vegada, es referma en tot allò que es va dir ara fa uns mesos, arran de les primeres informacions sobre les acusacions que pesaven sobre el portaveu de l’executiu.

Des de la formació es posa en relleu que, malgrat que la presumpció d’innocència sempre s’ha de respectar, és evident que el fet que el Tribunal de Corts hagi acceptat a tràmit una querella criminal contra Cinca és una circumstància delicada i que podria afectar de forma negativa la percepció que, tant interna com externament es pot tenir del Govern i d’Andorra. No es pot oblidar que els delictes que se li imputen, com ara apropiació indeguda o administració deslleial, són especialment greus, sobretot per a una persona que està al capdavant de les Finances públiques de tot un país.

Per tot això, el PS es referma en tot el que es va comentar i demanar ara fa uns mesos, quan van començar a fer-se públiques les primeres informacions que afectaven directament el ministre de Finances, tant per la seva possible aparició als Papers de Panamà com les acusacions sobre les seves activitats professionals prèvies a l’entrada a l’executiu.

Text: PS