El PS exposa a l’ODHIR els punts que afecten a la qualitat de la democràcia d’Andorra

psEl primer secretari del PS i candidat a cap de Govern a les eleccions de l’1 de març, Pere López, acompanyat de Rosa Gili, David Rios i Gerard Alís, han rebut aquest matí a dos experts de la delegació de l’Oficina per les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODHIR) que aquests dies estan a Andorra per supervisar el procés electoral.

Durant la reunió que s’ha celebrat a la seu dels socialdemòcrates, s’ha avaluat el conjunt del procés electoral. En aquest sentit, els socialdemòcrates han posat especial èmfasi “en aquells aspectes que ens preocupen per la seva repercussió en la qualitat de la nostra democràcia com ara l’accés a la nacionalitat”, ha explicat López. En la mateixa línia, s’ha recordat per exemple el fet que més de 13.000 persones amb més de 20 anys de residència a Andorra no han demanat la nacionalitat o que només una mica més d’un terç de la població pot votar.

D’altra banda, també s’ha comentat el sistema electoral i la dificultat que tenen els treballadors dels sector privat per integrar-se en llistes davant l’absència total d’excedències així com la creixent incidència del vot a la Batllia.

Text i foto: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.