bartolome-areny

El conseller socialdemòcrata de Sant Julià, Rossend Areny, ha ‘exigit’ a la corporació laurediana que exposi el pla de viabilitat de Naturlàndia en una reunió de poble ‘al conjunt de la ciutadania’. Areny ha considerat que seria ‘un acte de democràcia i transparència’ ja que la situació ‘des de fora comença a semblar alarmant’. El conseller del PS ha explicat que demanaran també als comerciants i hotelers de la parròquia si el parc d’animals els ha suposat un increment del volum de negoci i ha exposat que la cònsol major, Montserrat Gil, s’ha compromès a mantenir una reunió amb ell per ‘informar mensualment’. D’altra banda, el membre del Comitè Executiu del PS i del Comitè parroquial de Sant Julià, Bruno Bartolomé, ha admès que han mantingut contactes amb membres descontents de Demòcrates per Andorra i que estan ‘oberts a nous grups de reflexió’.

En una roda de premsa, el conseller Rossend Areny ha fet públiques diverses preguntes que ha entrat a la secretaria del Comú en relació a la contractació d’un assessor comercial per a Naturlàndia i també al projecte de viabilitat del parc, que segons la majoria s’ha refet amb les dades de l’estiu però que els socialdemòcrates ‘dubten de la seva existència’.

El grup socialdemòcrata del Comú de Sant Julià critica la ‘mala gestió’ de les societats públiques que acaben afectant l’endeutament del Comú i que serveixen per fer ‘contractacions indeterminades sense concurs i amb amiguisme’. La justificació del Comú, segons Areny, serien els contactes d’aquest assessor a l’exterior, un fet important ja que ‘Andorra Turisme no s’ha ocupat prou de publicitar’, ha dit.

Areny ha tornat a demanar el pla de viabilitat del parc que la majoria afirma estar refent per adaptar-lo als resultats de l’estiu. El conseller, però, ha dubtat de l’existència tant del vell com del nou i ha manifestat que el Comú ‘flota en un mar de dades’.

El socialdemòcrata també ha explicat que va mantenir una reunió amb la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, en què aquesta li va transmetre la poca implicació d’Andorra Turisme i del Govern amb el projecte del parc d’animals fins al punt que ‘no es té en compte’ per al proper congrés de turisme de neu. A més, Gil li hauria indicat que el nou pla de viabilitat ha de servir per renegociar els préstecs amb les entitats bancàries per aconseguir un finançament a més llarg termini.

De fet, Areny ha demanat que aquest pla s’exposi en una reunió de poble com a ‘exercici de democràcia i transparència’ i des del grup creuen que abans de recórrer a altres instàncies han d’esgotar aquestes vies de diàleg per malgastar menys recursos. Mentrestant, els socialdemòcrates consultaran als hotelers i comerciants per saber si l’obertura del parc els ha comportat un augment del volum de negoci.

Un altre aspecte sobre el qual demana el grup socialdemòcrata són les auditories que s’han fet de Naturlàndia que ‘quan no agraden les xifres i previsions se’ls fa fora’, ha dit Areny. Segons va transmetre la cònsol durant la trobada amb el conseller encara no hi hauria una nova empresa contractada per a la tasca i es compta amb diversos postulants. El conseller de la minoria ha considerat, però, que s’optarà per aquells auditors ‘afins’ per defensar-se de les males dades de l’anterior informe.

Amb tot, la solució no és clara ja que consideren que no disposen de la informació necessària per poder aportar respostes i la venda d’accions ni es contempla ni tampoc creuen que tingués bona acollida entre la ciutadania. A més, consideren que hauria de ser obligatori que els membres de la minoria comunal formessin part dels consells d’administració de les societats públiques.

Contactes amb descontents de DA

En l’àmbit més polític, el membre del Comitè executiu i del Comitè parroquial del PS, Bruno Bartolomé, ha admès que han mantingut trobades amb membres de l’òrbita de DA descontents amb la gestió de la majoria laurediana i ha afirmat que estan ‘oberts a nous grups de reflexió’. Es tracta, ha dit, d’iniciatives ciutadanes de participació amb un model de poble comú però ‘no hi ha pacte polític’. A curt termini, ha recalcat, no hi ha ‘cap escenari’ d’aliança.

De fet, Areny ha afegit que no recordava malestar entre la gent d’UL i ara en tenen constància. L’objectiu, ha dit, és ‘consensuar’ entre diferents identificacions polítiques i ciutadanes per ‘fer alguna cosa per Sant Julià’.

3 comentaris

  1. Pla de viabilitat?, Naturlàndia serà un càncer econòmic i la ruina del nostre poble.

  2. Pla de viabilitat ??? Perdoneu… però és que m’estic “tronxant”.

  3. Tard, feu tard un cop mes. Estaveu de vacances escolars?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada