comite-directiu-psEl Comitè directiu del PS ha abordat aquest dissabte diverses qüestions d’actualitat nacional i comunal i ha acordat treballar la qüestió dels drets polítics. En concret, segons ha explicat el primer secretari del partit, Pere López, durant el 2014 treballaran per incorporar en el proper programa electoral una proposta per reduir els anys d’accés a la nacionalitat, com també sobre la doble nacionalitat i el vot dels residents a les eleccions comunals. Com ha reconegut Lòpez, són temes que ‘fa dies que tenim en cartera’. A més, els socialdemòcrates han demanat un estudi jurídic sobre la proposició de llei dels entorns de protecció.

El PS treballarà durant aquest 2014 en diferents qüestions relacionades amb la nacionalitat i els drets polítics. Segons ha explicat el primer secretari del partit, Pere López, després del Comitè directiu d’aquest dissabte; segurament incorporaran en el proper programa electoral una proposta per reduir els anys d’accés a la nacionalitat als 10 anys. A més, també volen portar a debat la possibilitat de disposar de doble nacionalitat. Per últim, López, ha indicat que a nivell de partit han començat a parlar sobre el vot dels residents a les eleccions comunals, una qüestió que s’abordarà durant aquest any per veure si s’inclou en el projecte electoral del PS.

Un altre tema que han tractat els membres del Comitè Directiu és la proposta dels comuns de modificació de la Llei del patrimoni cultural. López ha afirmat que és un tema que ‘ens inquieta’ i ha informat que han demanat un informe jurídic ‘per veure en quina mesura és competència comunal’ la definició dels entorns de protecció. A banda d’aquesta atribució de competències, el PS detecta una ‘reducció efectiva de la protecció del patrimoni cultural’ que li ‘preocupa’. Per tot això, el primer secretari del partit ja ha admès que no són favorables a aquesta proposta.

Per últim, López ha informat que han analitzat algunes de les esmenes que presentaran a la modificació de la llei de la CASS i a l’IRPF i que ‘queden els últims serrells’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada