El PS estudia portar al TC part de la llei de mesures urgents per “vulnerar drets constitucionals”

El President del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el conseller general, Jordi Font.
El President del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el conseller general, Jordi Font. Foto: PS

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha traslladat aquesta tarda la seva preocupació per la manca de mesures estructurals que donin resposta a la crisi de l’habitatge. Una crisi que els socialdemòcrates atribueixen a la política de pegats que ha promogut la dreta andorrana els darrers 10 anys, i que està molt lluny de poder-se solucionar davant la persistent negativa de Govern a escoltar i donar resposta a les necessitats de la ciutadania. En aquest sentit, el cap de l’oposició, Pere López, ha insistit en la importància d’impedir la rehabilitació d’habitatges fora d’ordenament o amb els requisits d’habitabilitat caducats, així com d’aturar la rebaixa de la cessió econòmica al 0%. Dues qüestions que la formació que lidera López ja va demanar via esmena, i que, al seu entendre, poden estar vulnerant principis constitucionals.

Davant la negativa de la dreta a reconsiderar la supressió de les disposicions, el PS s’ha posat en contacte amb lletrats del país per valorar presentar un recurs al Tribunal Constitucional. “Si Govern tira endavant aquestes dues disposicions, pot estar passant per sobre de principis constitucionals com ara el dret a l’habitatge digne, la funció social de la propietat i la igualtat de tracte, doncs hi haurà gent que viurà a pisos que estan dins la normativa i gent que viu a uns pisos que no s’adapten”, ha exposat López.

Per part seva, el conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jordi Font, ha denunciat que a Andorra hi ha “pisos en condicions esgarrifoses, sense llum natural ni ventilació, i permetre que una persona els habiti seria una bestiesa. Hi ha pisos dels anys 60 que no tenen calefacció o ascensor perquè llavors no era obligatori. No podem consentir de cap manera que es creïn “zulos”, i no entenem que Govern doni l’esquena a la ciutadania d’aquesta manera, i molt menys obligar als comuns que donin les llicències urbanístiques encara que no es compleixi la normativa”.

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, ha recordat que la ciutadania fa anys que demana mesures per un habitatge digne i assequible “i segueixen sense arribar però a sobre ens pretenen imposar una política neoconservadora i retrògrada basada a fer enrere els avenços que hem tingut els darrers anys, desmuntant tot allò que s’ha anat construint, desmantellant el que és públic per la via de renunciar a uns ingressos econòmics importants o fent propostes que incompleixen la legislació vigent”.

TOTES LES NOTÍCIES