lopez-festa-magnaEl  conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha refermat les crítiques per les retallades “injustes i severes” que va suposar per part de Demòcrates per Andorra (DA) la modificació de la Llei de la CASS i l’aprovació de la de serveis socials i sociosanitaris la passada legislatura. El parlamentari ha expressat la convicció que en el debat monogràfic sobre polítiques socials previst al novembre al Consell General posaran en evidència aquests efectes i ha manifestat el desig que es pugui “forçar DA” a fer marxa enrere i modificar tots dos textos.

López ha participat, juntament amb el també conseller general Gerard Alís, en la Festa Magna, el tradicional dinar que s’ofereix a la gent gran del país. En els instants previs, el president de la Federació que aplega les diferents associacions parroquials del col·lectiu, Simó Duró, ha dirigit un discurs on ha posat en relleu les reclamacions de l’entitat. I entre elles, la necessitat d’unes “pensions dignes”, tot recordant els problemes que molts padrins tenen amb les que actualment perceben.

Per al conseller general del PS, les paraules del màxim representant de l’entitat es poden interpretar com una “reprimenda a les files demòcrates”, especialment pel que fa “a les pensions, les de jubilació però també les de viduïtat i les d’invalidesa”. I és que, ha remarcat, al debat monogràfic sobre polítiques socials “volem evidenciar amb les xifres que hem pogut demanar les retallades injustes i severes aplicades per DA”. Unes retallades que, ha destacat, “queden avalades pels números de què disposem i per declaracions com les del president de la Federació, que és coneixedor de molts casos particulars i de situacions realment injustes”. De fet, López també ha pogut parlar amb alguns padrins que li han explicat els seus problemes, amb pensions molt minses.

“Aquesta és realment la situació que es viu al país i a la qual DA ha volgut girar l’esquena”, ha afirmat el parlamentari del PS. López ha avançat que “preparem el debat amb molt de treball” i “esperem que clarifiqui la situació, que posi en evidència el que ha succeït i que forci DA a modificar les lleis que ells mateixos van canviar trencant el consens assolit el 2008”.

Durant el seu discurs, Duró també ha volgut agrair la feina feta pels consellers del PS, dels que ha destacat la predisposició a reunir-se amb els representants del col·lectiu i a recollir les seves inquietuds i demandes. “Valorem el reconeixement que ens ha fet”, ha indicat López, tot recordant que “hem estat sensibles a moltes de les qüestions que han anat sorgit, hem fet preguntes, hem entrat diferents iniciatives parlamentàries”. Per això, “estem contents d’aquesta referència que s’ha fet en una jornada com avui” que, ha apuntat, “no és més que un impuls a seguir fent aquesta feina, que no és contra el Govern de DA sinó en favor de les persones que es veuen avui dia greument perjudicades per aquestes modificacions injustes i aquestes pensions baixes que no es poden mantenir més en el temps”.

Text i foto: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada